main-logo NPO Start
Word lid
29 oktober 2018 — 18:52

88% Nederlanders niet tegen moslim in de familie

Nederlanders zijn van alle Europeanen het meest tolerant tegenover het idee om een moslim in de familie te krijgen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Pew Research Center. Maar liefst 88% van de Nederlanders zegt een moslim binnen de familie te accepteren. Dat is meer dan in welk ander Europees land. Ook in Noorwegen (82%), Denemarken (81%) en Zweden (80%) staan veel mensen er voor open.

Armenië is het land waar moslims het minst welkom zijn binnen de familie: slechts 7% van de Armeniërs ziet dat zitten. Ook in Tsjechië (12%), Litouwen (16%), Wit-Rusland (ook 16%) en Georgië (17%) ligt de score laag.

Wat betreft joden zijn Nederlanders nog toleranter: 96% heeft geen moeite met een jood binnen de familie. Van de Armeniërs staat slechts 28% daar niet onwelwillend tegenover.

Volgens Pew is er een duidelijk verschil tussen West-Europa en Oost-Europa: aan de westkant van het continent zijn mensen een stuk opener wat betreft familieleden met een islamitisch of joods geloof.

In het westen van Europa zijn mensen doorgaans minder geneigd hun cultuur als superieur te beschouwen, hoewel de aanvoerder Griekenland is (89%), dat tijdens de Koude Oorlog bij de westelijke landen hoorde. De Spanjaarden zijn hier juist totaal niet van overtuigd, daar zegt slechts 20% dit.

LEES OOK: Moeder wil dat zoon verkering met moslima uitmaakt: ‘Het gaat niet samen’

Door: Tim Berbers

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: De Opvolgers

Kun je rijk worden van troep? Jazeker, dat bewijst de familie Kras uit Volendam. In de jaren ‘50 begon opa Kras ooit als voddenboer, maar inmiddels zijn de Krasjes afval miljonairs. Door slim te investeren en vooral door met de hele familie  hard te werken. Met de poten in het vuil. De familie staat aan de vooravond van een aantal belangrijke beslissingen die de voortgang van het familiebedrijf behoorlijk kan beïnvloeden.

Engeland is EU 43 miljard schuldig bij brexit, Johnson weigert te betalen

Groot-Brittannië moet de Europese Unie (EU) 43 miljard euro betalen indien het land besluit om uit de EU te stappen. Tegen Sky News heeft premier…

Lees meer

Strandbezoekers ‘gewaarschuwd’ voor haai in Noordzee

Op de volgestroomde stranden aan de Noordzee is zondag mogelijk met schrik kennisgenomen van een boodschap achter een reclamevliegtuigje, meldt het ANP. “Let op: hier…

Lees meer

Mogelijk eerste dode door roken e-sigaret, 193 andere gelijke situaties gemeld

ABC News meldt dat in de afgelopen week de eerste persoon is overleden door een longziekte die mogelijk is veroorzaakt door het roken van e-sigaretten….

Lees meer

Britse prins Andrew biedt excuses aan voor contact met Epstein

De omstreden miljardair Jeffrey Epstein werd in 2008 al veroordeeld voor seksueel misbruik. Ondanks de veroordeling, nam de Britse prins Andrew geen afstand van de…

Lees meer

In speeltuin gedode man is 32-jarige uit Assen, 5 mannen zitten vast

De man die zaterdag door geweld om het leven kwam in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen, is een 32-jarige man uit Assen,…

Lees meer

‘Krakers We Are Here denken de baas te zijn omdat niemand ze aanpakt’

De asielkrakers van actiegroep We Are Here denken het recht te hebben om te kraken omdat zowel de gemeente Amsterdam als de politie niets doet….

Lees meer

Man overleden in speeltuintje na melding zedendelict met kind

Een man is zaterdagmiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in…

Lees meer