main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 17 oktober 2018 — 09:11

Man Willie Dille reageert: ‘Ze dreigden haar dochters te pakken’

De man van het overleden PVV-raadslid Willie Dille, Casper Reedijk, reageert twee maanden na haar dood voor het eerst op de gebeurtenissen tegenover De Telegraaf. Dille verklaarde verkracht te zijn en haar man strijdt voor erkenning van dat verhaal. “Dat ben ik verplicht aan Willie, maar ook aan haar kinderen”.

Twee maanden geleden verschijnt er een afscheidsvideo op haar Facebook. Daarin vertelt ze geëmotioneerd hoe ze een jaar eerder verkracht zou zijn door een groep moslims. Arnoud van Doorn, collega raadslid, zou daar achter zitten. Enkele tijd na de video pleegt Dille zelfmoord.

Lees ook: Arnoud van Doorn ‘sluit niet uit’ dat Willie Dille verkracht is door moslims

Meerdere mensen proberen het PVV-raadslid te overtuigen om aangifte te doen, maar ze doet dit niet. Ze heeft te weinig vertrouwen in de politie na een gesprek met agenten en wilde haar kinderen beschermen, vertelt Reedijk.

“Achteraf bleek dat er video-opnames en foto’s waren gemaakt van de verkrachting met een mobiele telefoon”, zegt Reedijk. Volgens zijn vrouw wilden de daders die beelden gaan publiceren als ze aangifte zou doen. “Ook dreigden ze haar dochters te pakken. Ze wisten op welke school de meiden zaten.”

‘Vermoord, zo zie ik het’

Reedijk denkt dat de politie geen onderzoek wil doen naar het verhaal omdat ze “als de dood” zijn dat het verhaal de waarheid blijkt te zijn. “Dat is natuurlijk wel een dingetje, als iemand om politieke redenen verkracht wordt. Of eigenlijk vermoord, want zo zie ik het.”

Hij hoopt dat er alsnog onderzoek wordt gedaan naar het verhaal van zijn overleden vrouw Willie Dille. “Ik heb nog hoop dat er camerabeelden zijn van de plek waar ze haar hebben achtergelaten.”

‘PVV had Willie Dille moeten steunen’

Hij vindt dat haar partij, de PVV, haar meer had moeten steunen. Ook Dille dacht er zo over. “In haar laatste bericht via Whatsapp schrijft Willie dat ze geen enkele steun heeft ervaren van de landelijke partijtop”. Hij schreef Wilders na haar dood dat hij haar had moeten steunen. “Hij had voor zijn mensen moeten gaan staan.” Volgens Reedijk wist Dille genoeg over de partij om “die hele PVV op te blazen.”

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Op Zondag

WNL Op Zondag met defensieminister Kajsa Ollongren, voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW, hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk en Amerikakenner Raymond Mens luister je nu terug.

Klik hier. 

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

ChristenUnie doet aangifte vanwege antisemitische bekladding partijkantoor

De ChristenUnie gaat aangifte doen vanwege bekladding van het partijkantoor met antisemitische teksten. Dat meldt partijleider Mirjam Bikker in het radioprogramma Sven op 1. “Dat…

Lees meer

Econoom waarschuwt voor grote gevolgen wetsvoorstel De Jonge voor goedkopere huur

De PVV gaat waarschijnlijk voor de wet van demissionair woonminister Hugo de Jonge stemmen, waardoor honderdduizenden woningen in de vrije huursector in de middenhuur zullen…

Lees meer

Wolven doodden elf schapen in Flevoland in maart

Wolven hebben in maart elf schapen in Flevoland gedood. Het zijn de eerste door kennis- en uitvoeringsorganisatie BIJ12 bevestigde wolvenaanvallen in de provincie sinds 2022….

Lees meer

Veel dreigingen zijn in 2023 ‘kritiek punt gepasseerd’ ziet AIVD

“Veel dreigingen zijn in 2023 een kritiek punt gepasseerd”, zei de hoogste baas van de AIVD, Erik Akerboom, dinsdag bij de presentatie van het jaarverslag….

Lees meer

Meer dreiging jihadisten door koranvernieling en conflict Israël

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) constateert afgelopen jaar een toename van de terroristische dreiging door het wereldwijde jihadisme. De toename is volgens de dienst…

Lees meer

Burgemeester Eindhoven Jeroen Dijsselbloem: ‘Asiel is geen crisis’

Er is geen asielcrisis in Nederland. Dat zegt burgemeester van Eindhoven Jeroen Dijsselbloem in het radioprogramma Sven op 1. “We bestempelen in Den Haag alles…

Lees meer