main-logo
Goedemorgen Nederland - 14 september 2018 — 14:49

OM doet toch onderzoek naar antisemitische leuzen: ‘Geen plek voor Jodenhaat in Rotterdam’

Het Openbaar Ministerie gaat toch onderzoek doen naar de antisemitische leuzen tijdens een een pro-Palestijnse demonstratie voor het Rotterdam Centraal Station. Dat heeft het OM beslist naar aanleiding van vragen van Leefbaar Rotterdam.

“Wij zijn ontzettend blij dat het OM over gaat tot vervolging naar aanleiding van deze spreekkoren,” zegt Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam tegenover WNL. “In Rotterdam is geen plek voor Jodenhaat.”

Niet welkom in Rotterdam

Bij de demonstratie in juli 2017 werd ‘Khaybar, Khaybar’ geroepen. “Ofwel, ‘dood aan alle Joden’,” zegt Hoogwerf.  Ze roept betrokken partijen op om zich nu uitdrukkelijk uit te spreken tegen antisemitisme.

“Dit is stap één wat ons betreft. De partijen die betrokken zijn bij zo’n demonstratie zoals NIDA en Partij voor de Eenheid moeten nu ook eens duidelijk zijn naar hun achterban: ‘Dit is openlijke Jodenhaat, dit accepteren wij niet’. Doen ze dat niet, dan zijn ze wat ons betreft niet meer welkom in Rotterdam.”

Door: Tom Janssen

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

OM eist ook in hoger beroep tien jaar cel voor internetafperser Aydin C.

Het Openbaar Ministerie heeft ook in hoger beroep de maximale celstraf van bijna elf jaar geëist tegen afperser Aydin C. Hij heeft zeker 34 jonge…

Lees meer

May ziet kabinet leeglopen om onvrede met brexitakkoord

De Britse premier Theresa May is donderdag geconfronteerd met een leegloop in haar kabinet in verband met het brexitakkoord met de EU. Vooral het onverwachte…

Lees meer

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer