main-logo NPO Start
Word lid
10 augustus 2018 — 12:13

Hittegolf nu toch echt ten einde: nieuw record staat op 29 dagen

Voor het eerst in bijna een maand komt het kwik vrijdag nergens in het land boven de 25 graden uit. Daarmee is een einde gekomen aan recordlange regionale hittegolven. Dat meldt het ANP.

Op een aantal meetpunten van het KNMI duurde de hittegolf vanaf 12 juli tot en met donderdag. De plaatsen met de langste ononderbroken hittegolf waren het Gelderse Hupsel en vliegbasis Twenthe. Daar duurde de hittegolf 29 dagen.

Het oude record van 22 dagen in het Limburgse Arcen is daarmee ruimschoots verbroken, blijkt uit een overzicht van WeerPlaza.

Hoogste temperatuur

Op vliegbasis Twenthe werd tijdens de 29 dagen durende hittegolf op vijftien dagen een tropische temperatuur van minstens 30 graden gemeten.

De hoogst gemeten temperatuur was 36,2 graden. In Hupsel kwam het tijdens dertien dagen tot tropische temperaturen, waarbij 37 graden de hoogst gemeten temperatuur was.

De meeste tropische dagen, zestien, werden de afgelopen periode gemeten in Arcen. Daar werd het donderdag echter niet zomers warm, waarmee de hittegolf daar 28 dagen duurde.

Door: Tom Janssen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer