main-logo NPO Start
Word lid
10 augustus 2018 — 15:10

CDA en PvdA willen onderzoek naar dood Willie Dille: ‘Ik geloof niet dat je zo’n verhaal verzint’

De Haagse fracties van het CDA en de PvdA willen dat er onderzoek wordt gedaan naar de dood van PVV-raadslid Willie Dille.

Dille pleegde woensdag zelfmoord, een dag nadat ze op Facebook een video had gezet waarin ze zei te zijn verkracht en mishandeld door een groep islamitische mannen. Dat zou in opdracht zijn geweest van het Haagse raadslid Arnoud van Doorn (Partij van de Eenheid, voormalig PVV).

Danielle Koster (CDA) heeft naar eigen zeggen geen reden om te twijfelen aan het verhaal van Dille.

“Ik denk dat we de verklaring van Willie heel serieus moeten nemen en vind dat er een onderzoek moet komen naar de rol van alle instanties en de burgemeester,” zegt ze tegen het AD. “Wat is er gebeurd? Heeft iedereen op elk moment goed gehandeld? Zijn de signalen van Willie serieus genomen? Is er voldoende rekening gehouden met haar veiligheid?”

Koster zag de zelfmoord van Dille niet aankomen. “Dille maakte juist de laatste maanden in de raad een ijzersterke indruk. Ik had niet het idee dat er meer met haar aan de hand was. Ze maakte de indruk dat ze genoot van haar rol. Ik had juist het gevoel dat ze in de debatten extra flair had en dat zij de PVV in Den Haag weer relevanter maakte. Ze deed het goed.”

De twee partijen willen dat het onderzoek pas start na een periode van rouw.

 

Door: Tim Berbers

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer