main-logo NPO Start
Word lid
Bron: ANP
9 augustus 2018 — 22:08

Burgemeester Den Haag opnieuw om de tafel met politie en OM om dood Willie Dille

Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, is eerder teruggekomen van vakantie en gaat vrijdag in gesprek met de politie en het Openbaar Ministerie om opnieuw naar de uitspraken van Willie Dille te kijken, meldt Omroep West. Dille pleegde woensdag zelfmoord na eerder een filmpje op Facebook gepost te hebben waarin ze verklaarde ‘ontvoerd, verkracht en mishandeld’ te zijn door ‘een groep moslims’.

“Het is werkelijk verschrikkelijk als iemand geen andere uitweg ziet dan uit het leven te stappen”, zegt Krikke in een gesprek met Omroep West. “Mijn gedachten zijn bij haar echtgenoot, bij haar kinderen, vrienden en fractiegenoten.”

Lees ook: Burgemeester Den Haag breekt vakantie af vanwege overlijden PVV-raadslid Willie Dille

Onduidelijk waarom Dille geen aangifte deed

De burgemeester geeft aan eerder met Dille gesproken te hebben over Dilles vermeende ontvoering, verkrachting en bedreiging en Krikke benadrukt dat ze de politica op het hart gedrukt had aangifte te doen. De burgemeester geeft aan niet te weten waarom Dille uiteindelijk besloot dit niet te doen.

Volgens de politie heeft Dille meerdere malen met hen gesproken over wat haar overkomen is, maar waren er telkens te weinig aanknopingspunten voor een onderzoek.

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer