main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Bron: ANP
15 juli 2018 — 09:54

Trump bevestigt: ik doe mee aan verkiezingen in 2020, als gezondheid het toelaat

Donald Trump stelt zich kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. “Het lijkt erop dat iedereen wil dat ik dat doe,” zei de president in een interview met The Mail on Sunday.

Trump ziet zijn herverkiezing met vertrouwen tegemoet. Hij verwacht dan ook geen concurrentie van de Democraten: “Ik zie niemand. Ik ken hen allemaal en ik zie niemand.” De president zei verder dat hij wel een slag om de arm houdt: “Je weet nooit wat er met je gezondheid gebeurt, en dat soort dingen.”

Brexit

Trump deed ook uit de doeken dat hij met de Britse koningin Elizabeth over de brexit heeft gesproken. “Zij zei dat het een enorm complex probleem is. Niemand had enig idee hoe complex het echt zou zijn. Iedereen dacht: oh het is simpel. We blijven erin of we stappen eruit”, parafraseerde hij het Britse staatshoofd.

Trump beschreef de 92-jarige Elizabeth als een mooie vrouw. “Zij is ongelofelijk. Ze is zo scherp. En als ik mooi zeg, bedoel ik van binnen en van buiten.”

De Amerikaanse president had ook lovende woorden over de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un. “Ik kan goed met hem opschieten. Hij is erg slim, heeft een geweldige persoonlijkheid, is grappig en hard.”

Trump kreeg ook de vraag of Kim Jong-un een nietsontziende dictator is. Hij antwoordde: “Zeker, hij is nietsontziend, maar dat zijn anderen ook.”

VIDEO: Kritiek van Europese leiders op Trump is hypocriet: ‘Te belachelijk voor woorden’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer