main-logo
ANP
12 juli 2018 — 13:18

‘Bronnen binnen Defensie: Verhaal Marco Kroon is verzonnen’

Het verhaal dat Marco Kroon over een geheime missie in Afghanistan vertelt is voor een deel verzonnen. Dat zeggen bronnen binnen Defensie aan RTL Nieuws.

De drager van de Militaire Willems-Orde beweert in 2007 tijdens een geheime operatie in Afghanistan te zijn ontvoerd en gemarteld. Na zijn vrijlating zou hij zijn gijzelnemer hebben gedood.

LEES OOK: ‘Defensie vindt geen bewijs voor verhaal van oorlogsheld Marco Kroon’

Defensie houdt er rekening mee dat hij tijdens zijn militaire loopbaan PTSS (posttraumatische stressstoornis) heeft opgelopen, waardoor delen van zijn verhaal mogelijk zijn overdreven of verzonnen.

Defensie legde begin dit jaar de zaak voor aan het Openbaar Ministerie (OM), dat een onderzocht instelde.

Vandaag werd bekend dat het onderzoek gestaakt is, omdat er “geen aanknopingspunten gevonden zijn die de gebeurtenissen uit de melding bevestigen”.

LEES OOK: OM stopt onderzoek naar mogelijk geweld Marco Kroon in

Door: Sikko Debbenhof

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

May ziet kabinet leeglopen om onvrede met brexitakkoord

De Britse premier Theresa May is donderdag geconfronteerd met een leegloop in haar kabinet in verband met het brexitakkoord met de EU. Vooral het onverwachte…

Lees meer

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer

Bestuur 50plus ligt onderling overhoop: ‘Kan leidende rol niet waar maken’

Er is openlijk ruzie uitgebroken in het hoofdbestuur van 50PLUS, dat onder meer bestaat uit partijvoorzitter Geert Dales. Het bestuur wil af van bestuursleden en…

Lees meer