main-logo
ANP
't Wordt Nu Laat - 12 juli 2018 — 12:14

DJ Jean wil ingevroren worden: ‘De wetenschap gaat absurd snel’

DJ Jean wil zich na zijn dood laten invriezen. De 50-jarige DJ en producer is naar eigen zeggen “te nieuwsgierig om geen onderdeel meer uit te maken van de maatschappij.”

Dat zegt Jan Engelaar, zoals DJ Jean eigenlijk heet, bij ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. “Als ik het zelf vertel klinkt het eigenlijk belachelijk, maar wie niet waagt, wie niet wint.”

Wetenschap

“Ik kan maar niet leven met de dood”, zegt Engelaar. Daarom wil hij zijn lichaam laten invriezen in Amerika, zodat hij weer tot leven gewekt kan worden zodra dat wetenschappelijk gezien mogelijk is.

“De wetenschap gaat absurd snel. De verwachting van wetenschappers is dat over 10 tot 200 jaar onsterfelijkheid genetisch gezien te benaderen is.”

Obsessie

De dood is een obsessie voor Jean. “Al vanaf dat ik mijn leven echt heel erg begon te waarderen en leuk begon te vinden. Ik ben een bekende DJ en leidt een bevoorrecht leven.”

“Ik kan mij het niet voorstellen dat je er op een gegeven moment niet meer bent en dat al die mensen in je omgeving naar de supermarkt gaan en boodschappen gaan doen en dat jij er dan niet meer bent.”

De DJ is elke dag bezig met de dood. “Elke dag sta ik op en denk ik: kut, als ik maar niet dood ga vandaag. En dat is waardeloos”, aldus Engelaar. 

LEES OOK: DJ Jean had seks met 2000 vrouwen en hielp Holleeder ‘met pandjes kopen’

Door: Sikko Debbenhof

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer

Bestuur 50plus ligt onderling overhoop: ‘Kan leidende rol niet waar maken’

Er is openlijk ruzie uitgebroken in het hoofdbestuur van 50PLUS, dat onder meer bestaat uit partijvoorzitter Geert Dales. Het bestuur wil af van bestuursleden en…

Lees meer

BREAKING: Kabinet stemt in met concept Brexit-verdrag

Het Britse kabinet heeft ingestemd met het uittreed-verdrag dat premier Theresa May heeft voorgesteld. Dat heeft de premier net gezegd na urenlang overleg met haar…

Lees meer

Voor- en tegenstanders Zwarte Piet mogen demonstreren in Rotterdam

Zowel voorstanders als tegenstanders van de traditionele Zwarte Piet mogen aanstaande zondag demonstreren tijdens de intocht van de Sint in Rotterdam. De demonstranten worden een…

Lees meer

Fox News steunt CNN in rechtszaak tegen Trump

De rechtse zender Fox News steunt CNN in een rechtszaak tegen Donald Trump. CNN heeft de zaak gisteren aangespannen nadat Trump de persaccreditatie van één…

Lees meer