main-logo
Foto: ANP
12 juli 2018 — 13:45

Agent bewusteloos nadat hij steen in gezicht krijgt van rellende jongeren

Een Belgische politieagent is dinsdagavond bewusteloos geraakt nadat hij een steen tegen zijn gezicht aan kreeg. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Meerdere agenten werden bekogeld door een groep jongeren bij het politiebureau in de zone Brussel Hoofdstad- Elsene.

“Na hun shift tijdens de WK-wedstrijd waren onze collega’s teruggekeerd naar de kazerne aan de Antwerpsepoort en het Maximiliaanpark”, vertelt een politiewoordvoerder tegen het Belgische medium. “Ze reden met hun wagens de parking uit. Toen ze voor het rode licht stopten, gooiden onbekenden met stenen naar hen.”

Afgevoerd naar ziekenhuis

Een van de agenten zat op de achterbank en had zijn raam open. Een van de stenen wordt door het raam tegen zijn hoofd aan gegooid en de agent raakt bewusteloos. “Hij moest meteen worden afgevoerd naar het ziekenhuis”, aldus de woordvoerder.

Een anonieme agent vertelt dat het niet de eerste keer is dat het uit te hand loopt bij het bureau. “Meermaals worden we aan onze kazerne belaagd met stenen en eieren. Dit gebeurt al jaren. Onze chefs vragen ons zelfs om het Maximiliaanpark te vermijden.”

Door: Thijs Kroezen

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

OM eist ook in hoger beroep tien jaar cel voor internetafperser Aydin C.

Het Openbaar Ministerie heeft ook in hoger beroep de maximale celstraf van bijna elf jaar geëist tegen afperser Aydin C. Hij heeft zeker 34 jonge…

Lees meer

May ziet kabinet leeglopen om onvrede met brexitakkoord

De Britse premier Theresa May is donderdag geconfronteerd met een leegloop in haar kabinet in verband met het brexitakkoord met de EU. Vooral het onverwachte…

Lees meer

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer