main-logo
11 juli 2018 — 15:48

Buurman van dode studente: ‘Ex-vriend heeft haar omgebracht, hij bleef haar lastigvallen’

Volgens de eigenaar van Snakbar Jolinde is de dode studente die in de woning boven de eetgelegenheid werd gevonden omgebracht door haar ex-vriend. Dat zegt hij in gesprek met RTV Utrecht. “Sinds een weekje of twee is het over”, aldus Roy van Leeuwen.

“Sindsdien is ze lastiggevallen. Hij bleef haar stalken”, vervolgt de snackbareigenaar zijn verhaal. “Hij kwam hier iedere dag een patatje halen om haar toch even te zien. Naar ons toe was hij superlief, maar naar haar bedreigend. Hij is zelfs een keer op haar balkon geklommen en de politie is al een paar keer aan de deur geweest.”

‘Ex-vriend van dode studente aangehouden’

Na de vondst van de dode studente is er een persoon aangehouden in Nieuwegein. Hij werd na een achtervolging aangehouden door agenten met kogelwerende vesten. Van Leeuwen herkent het gezicht en de auto van de ex-vriend op foto’s van de arrestatie.

De politie wil nog niet bevestigen dat het gaat om een misdrijf. Ook kunnen ze niet bevestigen dat de persoon die aangehouden is daadwerkelijk in verband wordt gebracht met de dood van de studente.

Door: Thijs Kroezen

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

OM eist ook in hoger beroep tien jaar cel voor internetafperser Aydin C.

Het Openbaar Ministerie heeft ook in hoger beroep de maximale celstraf van bijna elf jaar geëist tegen afperser Aydin C. Hij heeft zeker 34 jonge…

Lees meer

May ziet kabinet leeglopen om onvrede met brexitakkoord

De Britse premier Theresa May is donderdag geconfronteerd met een leegloop in haar kabinet in verband met het brexitakkoord met de EU. Vooral het onverwachte…

Lees meer

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer