main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
24 mei 2018 — 15:40

Crèche: striptease was maar een jolige grap

Kinderdagverblijf Jolie in Utrecht distantieert zich nadrukkelijk van de aantijging dat de organisatie zich schuldig heeft gemaakt aan een striptease.

Volgens directeur Hanny Reuser hebben medewerkers in februari met een collega die wat aandacht nodig had, een jolige grap uitgehaald. De GGD sprak eerder van “grensoverschrijdend gedrag”.

LEES OOK: Striptease met ‘slagroom likken van lichaam’ bij kinderopvang

De collega werd op haar verjaardag met haar kleren aan op een tafel gelegd. Ze werd bedekt met een laagje folie waarop een “toefje slagroom” werd gespoten. Een mannelijke medewerker (,,een sociaal voelend mens”) trok zijn shirt uit, draaide dit driemaal boven zijn hoofd en danste om de tafel. “Dit alles heeft een minuut geduurd”, aldus Reuser. Van seksuele opwinding was geen sprake. Er is geen slagroom gelikt.

De veiligheid van de kinderen was geen moment in gevaar en zij konden door de dichte deuren niets van het kortstondige feestje meekrijgen, zegt Reuser, maar een tweede keer zal zoiets niet meer plaatsvinden.

Reuser krijgt donderdag steun van vele ouders. Kinderen komen knuffels brengen. Ouders bellen huilend op. Vrijdag komen basisscholen uit de buurt langs voor een steuntje in de rug.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer