main-logo NPO Start
Word lid
ANP
WNL Op Zaterdag - 19 mei 2018 — 19:04

‘Men spreekt over diversiteit, maar bedoelt eigenlijk mensen van eigen politieke kleur’

In Nederland wordt steeds meer ideologische diversiteit geweerd uit universiteiten, omroepen en debatcentra. Dat stelt rechtsgeleerde Paul Cliteur in WNL op Zaterdag.

“Er is steeds minder ambitie om in gesprek te gaan met mensen die er andere ideologische opvattingen op na houden”, aldus Cliteur.

“Mensen gaan steeds meer in hun eigen bubbel zitten en proberen vanuit die eigen bubbel de controle te krijgen over instellingen. Dat is jammer, want dat doet geen recht aan het diversiteitsideaal.”

‘Diversiteit zou ideologisch moeten zijn’

“Diversiteit zou ideologische diversiteit moeten zijn”, vervolgt de rechtsgeleerde. “En niet dat mensen met verschillende huidskleur vertegenwoordigd moeten zijn in een bepaalde instelling. Waar het om gaat is ‘view point diversity’. Dat is een beetje op de terugtocht tegenwoordig.”

PVV

Als voorbeeld noemt Cliteur de PVV. “De op één na grootste partij van Nederland is totaal niet vertegenwoordigd in debatcentra of in universiteiten. Als een rector zegt: ‘we moeten meer diversiteit hebben’, dan zeg ik: ‘dat is leuk, zorg eens dat er wat hoogleraren komen met een PVV-achtergrond’. Maar dat is niet zoals diversiteit wordt gezien. Men spreekt over diversiteit, maar bedoelt eigenlijk meer mensen van de eigen kleur.”

Door: Sikko Debbenhof

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vrijdag in Haagse Lobby TV

Rick Nieman maakt een reconstructie van het Europese verbod op wegwerpplastic. In Brussel kan het eindeloos duren voordat een politieke maatregel is genomen. Maar kort voor de Europese verkiezingen lukte het EU-commissaris Frans Timmermans om tien bekende plastic consumentenproducten, zoals plastic rietjes, roerstaafjes en plastic wattenstokjes, rigoureus te verbieden.

Vrijdag om 22:55 op
Journalisten in Amsterdam overvallen en bedreigd met wapen

Twee journalisten zijn vrijdagmiddag in Amsterdam overvallen. Ze werden bedreigd met een wapen en van hun camera beroofd. De politie zegt niet van welk medium…

Lees meer

Minister Dekker trekt 73 miljoen extra uit voor gesubsidieerde rechtsbijstand

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) trekt voor de komende twee jaar 73 miljoen euro extra uit voor de gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat heeft hij vrijdag laten weten….

Lees meer

Vermist meisje (13) uit Den Haag teruggevonden

Een vermist meisje van 13 jaar uit Den Haag is na twee dagen teruggevonden in haar woonplaats. Ze is in goede gezondheid, zegt de politie….

Lees meer

Cruijff-biograaf twijfelt over belastende passage, boeken krijgen inlegvel

Alle 65.000 exemplaren van het boek Johan Cruijff, de biografie van Auke Kok moeten worden voorzien van een inlegvel met een correctie. Reden voor het…

Lees meer

Nederlanders rijden ruim 50 miljard kilometers meer dan in 1990

Door de jaren heen zijn er steeds meer auto’s te vinden op de wegen in Nederland en ook het aantal gereden kilometers is explosief gestegen….

Lees meer

Supporters Go Ahead Eagles plannen demonstratie tijdens Sinterklaasintocht

Supporters van Go Ahead Eagles (Deventer) willen aanstaande zaterdag tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn demonstreren voor het behoud van Zwarte Piet. De…

Lees meer

Timmermans werd gewaarschuwd om plastic-maatregel: ‘Ze lachen je uit!’

In Brussel kan het eindeloos duren voordat een politieke maatregel is genomen. Maar kort voor de Europese verkiezingen lukte het Eurocommissaris Frans Timmermans om tien…

Lees meer

Politie: niet genoeg middelen om lagere maximum snelheid te handhaven

De politie gaat vooralsnog geen extra mensen en middelen inzetten om de mogelijk verlaging van de maximum snelheid te handhaven. “Wij blijven handhaven met de…

Lees meer