main-logo NPO Start
Word lid
WNL Op Zondag - 6 mei 2018 — 10:46

‘Rutte is niet veel zuiverder dan Trump’

Schrijver Leon de Winter noemt de stijl van Donald Trump zo nu en dan problematisch, maar ‘tegelijkertijd ook fascinerend’. Met het constante draaien en liegen van de Amerikaanse president heeft hij weinig problemen.

“Het is volkomen onorthodox wat hij uitdraagt”, aldus De Winter in WNL Op Zondag. “Het mooie is dat Trump echt communiceert met zijn kiezers. Hij heeft de afgelopen jaren iets gevoeld vanuit zijn penthouse op Fifth Avenue, wat de Democraten verwaarloosd hebben.”

“Kun je het je voorstellen? Deze hoerenloper, deze bespottelijke miljardair, die stuitende woningen laat inrichten, uitgerekend deze man vindt die onbegrepen mensen. Hillary Clinton heeft dat niet gezien.”

Liegen

Gevraagd of hij problemen heeft met het aantoonbare gejok van Trump zegt De Winter: “Eerlijk gezegd zit mij dat ook niet dwars. Het is alleen wat duidelijker dan bij de meeste politici.

“Maar kijk eens naar onze eigen premier. Is Rutte zoveel zuiverder met wat hij allemaal belooft? Wat daar gebeurde laatst in de Kamer met die memo’s. Ik heb met dezelfde fascinatie naar Rutte gekeken als naar Trump. Zoveel rook, zoveel mist, veroorzaakt door taal.”

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vrijdag in Haagse Lobby TV

Rick Nieman maakt een reconstructie van het Europese verbod op wegwerpplastic. In Brussel kan het eindeloos duren voordat een politieke maatregel is genomen. Maar kort voor de Europese verkiezingen lukte het EU-commissaris Frans Timmermans om tien bekende plastic consumentenproducten, zoals plastic rietjes, roerstaafjes en plastic wattenstokjes, rigoureus te verbieden.

Vrijdag om 22:55 op
Journalisten in Amsterdam overvallen en bedreigd met wapen

Twee journalisten zijn vrijdagmiddag in Amsterdam overvallen. Ze werden bedreigd met een wapen en van hun camera beroofd. De politie zegt niet van welk medium…

Lees meer

Minister Dekker trekt 73 miljoen extra uit voor gesubsidieerde rechtsbijstand

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) trekt voor de komende twee jaar 73 miljoen euro extra uit voor de gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat heeft hij vrijdag laten weten….

Lees meer

Vermist meisje (13) uit Den Haag teruggevonden

Een vermist meisje van 13 jaar uit Den Haag is na twee dagen teruggevonden in haar woonplaats. Ze is in goede gezondheid, zegt de politie….

Lees meer

Cruijff-biograaf twijfelt over belastende passage, boeken krijgen inlegvel

Alle 65.000 exemplaren van het boek Johan Cruijff, de biografie van Auke Kok moeten worden voorzien van een inlegvel met een correctie. Reden voor het…

Lees meer

Nederlanders rijden ruim 50 miljard kilometers meer dan in 1990

Door de jaren heen zijn er steeds meer auto’s te vinden op de wegen in Nederland en ook het aantal gereden kilometers is explosief gestegen….

Lees meer

Supporters Go Ahead Eagles plannen demonstratie tijdens Sinterklaasintocht

Supporters van Go Ahead Eagles (Deventer) willen aanstaande zaterdag tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn demonstreren voor het behoud van Zwarte Piet. De…

Lees meer

Timmermans werd gewaarschuwd om plastic-maatregel: ‘Ze lachen je uit!’

In Brussel kan het eindeloos duren voordat een politieke maatregel is genomen. Maar kort voor de Europese verkiezingen lukte het Eurocommissaris Frans Timmermans om tien…

Lees meer

Politie: niet genoeg middelen om lagere maximum snelheid te handhaven

De politie gaat vooralsnog geen extra mensen en middelen inzetten om de mogelijk verlaging van de maximum snelheid te handhaven. “Wij blijven handhaven met de…

Lees meer