main-logo
13 maart 2018 — 11:34

‘Roltrapschopper’ trapt toerist in het gezicht: ‘Lopen moet je’

Een filmpje van een jongen die een stel toeristen pest en eentje zelfs in het gezicht schopt, heeft op internet tot een storm van verontwaardiging geleid. De video is geschoten bij de uitgang van een Amsterdams metrostation. Te zien is hoe de jongen met de noodrem de roltrap stilzet waarvan het stel gebruik wil maken, ogenschijnlijk om het stel te pesten. “Je gaat lopen. Lopen moet je”, roept de jongen.

Als de man toch de roltrap opkomt, schopt hij hem vervolgens in het gezicht. “Broer ik ga je kankertanden verwijderen”, bijt de jongen hem toe. Het stel gaat vervolgens uit arren moede met de gewone trap omhoog.

Woedende reacties

De beelden zijn door de dader zelf geschoten en ook door hem op Snapchat gedeeld in kleine kring. Wanneer de video is opgenomen is onduidelijk, maar een onbekende heeft de beelden gisteren aan het eind van de middag op Facebook gezet waar ze honderdduizenden mensen bereikten en tot vele woedende reacties uitlokten.

“Wie deze hoerenkind kapotslaat en filmt krijgt 500 euro!”, is een typische reactie. Foto’s, adresgegevens en zelfs de namen van familieleden worden grif gedeeld in diverse Facebookgroepen, en één iemand heeft zelfs een event aangemaakt waarin opgeroepen wordt om naar zijn stageadres af te reizen om de jongen een lesje te leren.

De Amsterdamse politie is op de hoogte van het incident. “Vreselijk dat iemand zoiets doet en dan ook nog deelt”, aldus een woordvoerder. De politie doet onderzoek naar de zaak, maar kan er tot nu toe weinig over zeggen. De man in het filmpje heeft voor zover bekend geen aangifte gedaan. “Mogelijk omdat het een toerist is.”

Foto’s van pistolen 

Wat er aan het filmpje vooraf ging is onduidelijk. Aan het begin van de video impliceert de maker dat er een aanleiding was voor zijn woede. De poster van het filmpje reageerde op verzoeken van WNL door foto’s van pistolen terug te sturen en dreigementen te uiten. Inhoudelijke vragen weigerde hij te beantwoorden.

Door: Eric van den Berg

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

Nederlanders bestellen massaal online, maar de paketten moeten ook op tijd op de goede plek komen. Zijn drones de oplossing? Bekijk hier de laatste aflevering van Stand van Nederland terug.

Hallo, mag er ook wat vrolijk rechts op tv?

Want is 1% van het NPO-budget naar een rechts geluid niet veel te weinig?

Vindt u ook dat het anders moet?

Steun WNL, klik hier en word lid!

Sybrand Buma pleit voor meer beschaving in de Tweede Kamer: ‘Dit wordt op scholen bekeken’

Sybrand Buma heeft woensdag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen opgeroepen tot beschaving in de Tweede Kamer. De CDA-voorman had zich geërgerd aan het gescheld tussen…

Lees meer

Worden onze pakketjes binnenkort per drone bezorgd? ‘Een grote partij moet daarin investeren’

We bestellen in Nederland online meer pakketjes dan ooit. In vijf jaar tijd is het aantal bezorgde pakjes bijna verdubbeld, naar bijna 600.000 pakjes per…

Lees meer

Politie: ‘Vermist meisje Rodechelies mogelijk verborgen gehouden’

De politie houdt rekening met het scenario dat het vermiste meisje Rodechelies Celedonio Santo (12) uit Amsterdam Zuidoost ergens verborgen wordt gehouden. Rodechelies verdween donderdagochtend…

Lees meer

Celstraf voor oud-raadslid D66 wegens drogeren en misbruiken van minderjarige jongen (14)

Drie mannen, onder wie een oud-raadslid uit Capelle aan den IJssel en een Rotterdamse huisarts, zijn veroordeeld tot celstraffen van maximaal vier jaar voor het…

Lees meer

Groep vrouwen schopt en slaat 13-jarig meisje in elkaar bij stoplicht

Een groep vrouwen heeft dinsdagmorgen een 13-jarig meisje mishandeld in het Brabantse Roosendaal. Dat meldt de politie op haar site. Een 42-jarige vrouw is aangehouden….

Lees meer

Brandweer redt kleuter uit ondergrondse vuilcontainer

De brandweer van Zevenbergen heeft dinsdag een kindje van vier jaar oud uit een ondergrondse vuilcontainer gered. Dat meldt de afdeling van de brandweer woensdag…

Lees meer