main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
8 maart 2018 — 11:19

Fidan Ekiz: ‘Waar was DENK toen ik werd bedreigd?’

Journalist en Turkse-Nederlander Fidan Ekiz is hard uitgevallen tegen de Rotterdamse partijleider van DENK. Ze beticht zijn partij ervan hypocriet te zijn in het opkomen voor mensen.

Volgens DENK is de partij op zoek naar verbinding, aldus de lijsttrekker in Pauw.

“Wat wij als DENK gepresteerd hebben is dat een grote groep Rotterdammers die geen vertrouwen meer hadden in de politiek, weer vertrouwen hebben gegeven”, aldus DENK-lijsttrekker in Rotterdam Stephan van Baarle. “Volgens mij kan het niet verbindender dan dat.”

‘Waar waren jullie toen ik werd bedreigd?’

Ekiz hekelt echter de zwijgzaamheid vanuit de partij toen zij doodsbedreigingen ontving nadat ze een stuk had gepubliceerd over de demonstraties tegen de Turkse coup in Rotterdam. “Waar waren jullie toen?” aldus Ekiz.

Daarna somt ze nog een aantal zaken op waarbij ze vindt dat DENK zich verdacht stil hield.

“Op het moment dat we zien dat de integratie wordt gefrustreerd doordat koffiehuizen waar deze jongeren komen worden gefinancierd door de mantelorganisatie Turkse Federatie Nederland, gelieerd aan de ultra-nationalistische Grijze Wolven, hoor ik jullie niet!”

“Op het moment dat Kamerleden de Armeense genocide erkennen en worden bedreigd, opgejut door jullie partijleider, hoor ik jullie niet.”

Israëlische vlaggen

Van Baarle keurt de bedreigingen aan het adres van Ekiz en Kamerleden ‘ten stelligste af’, maar heeft ook iets aan te merken:

“Als het gaat om die 600 Rotterdammers die op de Erasmusbrug met Turkse vlaggen stonden te zwaaien, dan wordt daar een enorm punt over gemaakt. Als mensen echter demonstreren met Israëlische vlaggen voor de Israëlische regering, wordt er geen punt over gemaakt.”

Door: Tim Berbers

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
Vanaf volgende maand mogen alleen gevaccineerden de VS binnenreizen

De reisrestricties om de VS binnen te komen worden vanaf volgende maand weer strenger. Alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd tegen corona mogen in het…

Lees meer

Het blijft rommelen in Groningen, NAM betaalt maar deel versterkingsoperatie

De situatie in Groningen blijft irritatie opwekken bij alle betrokken partijen. De NAM blijkt nu maar een deel van de kosten van de versterkingsoperatie op…

Lees meer

Landelijke ophokplicht pluimvee door vogelgriep

Vanaf dinsdagmiddag geldt in heel Nederland een ophokplicht voor alle bedrijven die pluimvee houden. Dat komt door een uitbraak van vogelgriep in Zeewolde. De aangetroffen…

Lees meer

RIVM: aantal positieve tests, opnames en doden stijgt razendsnel

Het coronavirus grijpt sneller en sneller om zich heen. Het aantal positieve tests is afgelopen week met 50 procent gestegen. Het aantal ziekenhuisopnames nam met…

Lees meer

Hoogste aantal nieuwe covidopnames verpleegafdelingen sinds mei

Op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen zijn afgelopen etmaal 122 nieuwe coronapatiënten opgenomen, zo staat in de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding…

Lees meer