main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 5 maart 2018 — 09:44

Wierd Duk beschuldigt D66 van opruiing tegen Baudet: ‘Ze moeten oppassen’

Journalist Wierd Duk vindt het onverstandig dat D66 zo hard van leer trekt tegen het Forum van Democratie van Thierry Baudet. Hij reageert daarmee op uitspraken van Alexander Pechtold, die in WNL Op Zondag stelde dat de partij van Baudet zijn kinderen lastig heeft gevallen op Instagram.

“Het is een raar verhaal van Pechtold”, zegt Duk in het tv-programma Goedemorgen Nederland. “Je hebt algoritmes, waardoor het kan zijn dat Forum voor Democratie Instagram op zo’n pagina terechtkomt. Dit lijkt me puur toeval. Wat moet die partij met de kinderen van Pechtold?”

LEES OOK: Pechtold: ‘Bij Wilders waren we te laat, bij Baudet moeten we op tijd zijn’

De Telegraaf-journalist slaat ook aan op andere uitspraken van Pechtold in WNL Op Zondag. Zo stelde de leider van D66 dat politici te laat zijn geweest met het stoppen van Geert Wilders en dat ze bij Baudet “op tijd” moeten zijn.

“Als je weet hoe zeer Baudet bedreigd wordt, dan is dat een hele riskante opmerking”, zegt Duk. “Ik vind echt dat politici bij D66, die in een oorlog zijn verwikkeld met Forum voor Democratie, moeten oppassen.”

LEES OOK: Pechtold: ‘Forum voor Democratie valt mijn kinderen lastig’

Duk gaat een stap verder en stelt dat de uitspraken van D66 grenzen aan ‘opruiing’. “Je moet elkaar met politieke wapens bestrijden, en niet met insinuaties en verkapte dreigementen.”

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Zorgden paragnosten ooit voor een doorbraak in een onopgeloste zaak?

Bij een raadselachtige moord of vermissing duiken ze vroeg of laat op: paragnosten die zeggen dat ze informatie hebben doorgekregen waarmee ze de zaak kunnen oplossen. Heeft een tip van een paragnost ooit iets opgeleverd? Of leidt het vooral tot valse hoop bij wanhopige families? En hoe gaan politie en andere organisaties ermee om?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met criminoloog Jasper van der Kemp van VU Amsterdam en Hennie van Selst van Stichting Signi Zoekhonden. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel sprak met paragnosten en families die zoeken naar antwoorden.

Vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur

De magie van de kunstwereld

De kunstwereld is soms een ‘ver-van-je-bed-show’, omdat wij niet altijd weten waar wij naar kijken. Want wat is nou kunst en wanneer is het veel geld waard? En hoe kan je je als kunstenaar onderscheiden om een goed bestaan op te bouwen?

Presentator Tanja Kok gaat voor Stand van Nederland: Generatie Next op onderzoek uit.

Zaterdag 22.00 uur
Hoe overleef je als kunstenaar in de harde kunstwereld? ‘Maak gebruik van social media’

Kunst is een booming business, maar hoe breng je als jonge kunstenaar je werk aan de man? De één zweert bij social media, waar de…

Lees meer

Transavia schrapt meerdere vluchten om problemen met vliegtuigen

Transavia zag zich donderdag genoodzaakt om meerdere vluchten te schrappen om problemen met zijn vloot. Volgens de maatschappij konden zes vliegtuigen om uiteenlopende redenen niet…

Lees meer

KLM hervat vrijdag vluchten naar Tel Aviv

KLM vliegt vanaf vrijdag weer dagelijks naar de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten onlangs omdat Iran tientallen drones afvuurde op Israël….

Lees meer

VS spreken veto uit over volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad van de VN hun veto uit over het Palestijnse verzoek als volwaardig lid van de VN te…

Lees meer

Lelystad blokkeert koningsdagfeest om veiligheid bezoekers

Een feest dat op Koningsdag en in de nacht ervoor gehouden zou worden in het centrum van Lelystad mag niet doorgaan. De gemeente geeft geen…

Lees meer

Mark Rutte: Nederland wil soevereiniteit opgeven voor EU-interne markt

Nederland is zonder meer bereid soevereiniteit op te geven aan de Europese Unie als het gaat om de Europese interne markt, heeft demissionair premier Mark…

Lees meer