main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
21 februari 2018 — 16:31

Moeder van onterecht gearresteerd meisje (17) is woest: ‘Ze werd van haar bed gelicht’

De moeder van een 17-jarig meisje uit het Gelderse Ingen heeft woedend gereageerd op de arrestatie van haar dochter. Het meisje moest vroeg in de ochtend meekomen naar het politiebureau, omdat ze een gewelddadige overval zou hebben gepleegd op een ouder echtpaar in Lienden.

“Mijn dochter werd van haar bed gelicht. Ze is totaal onschuldig en van de politie krijg ik geen sorry”, zegt de moeder tegen Omroep Gelderland. “Wat een hooghartige vertoning! Dit kan echt niet, zo omgaan met een meisje. De politie zegt dat dit maar moet kunnen.”

Aanleiding voor de arrestatie is de overval op een echtpaar in januari 2017. De daders zijn twee jongemannen en een jonge vrouw. De man kreeg pepperspray in zijn gezicht en werd toegetakeld. De overvallers gingen er zonder iets mee te nemen vandoor.

Van bed gelicht

Op 19 februari, ruim een jaar na de overval, lichtten agenten het 17-jarige meisje van haar bed. Maar ze bleken de verkeerde te hebben. Diezelfde middag mocht ze naar huis. De politie bevestigt tegenover de omroep dat het meisje geen verdachte meer is.

Volgens de moeder gaat haar dochter weer naar school, maar is ze volledig de weg kwijt. “Mijn dochter eet niet meer, ze slaapt niet meer. Ze moest op het bureau haar schoenen uitdoen, haar beha en moest terug naar de cel. En ze weigerden haar te eten te geven. Ze hebben haar als een zware crimineel behandeld.”

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer