main-logo
14 februari 2018 — 19:19

Lijk van meisje (9) na maandenlange vermissing gevonden

De stoffelijke resten van een eind augustus in het zuidoosten van Frankrijk verdwenen negenjarig meisje zijn gevonden. Dit heeft justitie in Grenoble laten weten, meldt ANP.  De hoofdverdachte Nordahl Lelandais besloot vandaag uiteindelijk mee te werken en bekende haar te hebben gedood en begraven.

De 34-jarige Lelandais wordt al maanden verdacht van de ontvoering van en moord op Maëlys de Araujo. Hij werd begin september kort na de verdwijning van het kind gearresteerd. Maar Lelandais hield tot woensdag stug vol niets met haar verdwijning te maken te hebben. Hij geeft nu een lezing waarbij hij het meisje onopzettelijk zou hebben gedood.

Maëlys verdween in de eerste uren van zondag 27 augustus spoorloos tijdens een huwelijksfeest in Le Pont-de-Beauvoisin, een plaats ten zuidwesten van de stad Chambéry. Lelandais was een van de gasten. Het was rechercheurs al duidelijk dat Maëlys toen in de auto van Lelandais moest zijn geweest, maar Lelandais bestreed dat hij iets met haar verdwijning te maken had.

Dat hij alsnog meewerkt en een bekentenis heeft afgelegd, zou mede worden ingegeven door de definitieve vaststelling dat er bloedsporen van het meisje in de kofferbak van Lelandais’ auto zijn aangetroffen, meldde onder meer de krant Le Dauphiné Libéré.

De verdwijning van Maëlys heeft Frankrijk diep geschokt. Het heeft geleid tot talrijke vruchteloze zoekacties en de oprichting van een speciale politie-eenheid. De ex-militair Lelandais wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij meerdere verdwijningen, inclusief die van een 24-jarige militair die in april ten zuiden van Chambéry verdween. Zijn stoffelijke resten zijn in september in een bos gevonden.

Door: Thijs Kroezen

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer

Bestuur 50plus ligt onderling overhoop: ‘Kan leidende rol niet waar maken’

Er is openlijk ruzie uitgebroken in het hoofdbestuur van 50PLUS, dat onder meer bestaat uit partijvoorzitter Geert Dales. Het bestuur wil af van bestuursleden en…

Lees meer

BREAKING: Kabinet stemt in met concept Brexit-verdrag

Het Britse kabinet heeft ingestemd met het uittreed-verdrag dat premier Theresa May heeft voorgesteld. Dat heeft de premier net gezegd na urenlang overleg met haar…

Lees meer