main-logo
12 februari 2018 — 20:17

Christelijke kritiek op hitserie De Luizenmoeder

De Luizenmoeder is op televisie een enorme hit, maar sommige mensen kunnen de komische serie niet waarderen.

Oud-leerkracht Nieske Selles stoort zich namelijk aan de manier waarop God aan de lopende band middels krachttermen de dialoog wordt binnengesleept (ze doelt op het woord ‘godverdomme’). “Ik schrok in de eerste aflevering al van het gevloek. Humor kan ik waarderen, maar in deze serie lijkt het of de grappen het winnen van de moraal”, zegt Selles tegen de EO.

Almachtige God

Selles tikte een epistel (dat ze op Facebook plaatste) waarin ze zich hardop afvraagt of we dit wel moeten willen met z’n allen. Selles: “Het gaat erom dat we elkaar een spiegel voorhouden. Gaan we zo aan vloeken wennen dat het ons niet meer opvalt? Of zeggen we: dit gaat wel om de naam van onze Almachtige God?”

Selles heeft ook een oproep aan de schrijvers van de serie, die gaan werken aan een tweede seizoen. “Dat ik zie dat ze hun best hebben gedaan een goed en aansprekend programma te maken. Maar ik zou ze ondanks dat willen waarschuwen dat vloeken onnodig kwetsend is. Met name voor de God in wie christenen geloven. Ik zou ze willen vragen hun talenten te blijven inzetten, maar de vloeken eruit te laten. Dan zou ik echt een stuk minder moeite met het programma hebben.”

Het hele stuk van Selles is hier te lezen.

Door: Tim Berbers

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer

Bestuur 50plus ligt onderling overhoop: ‘Kan leidende rol niet waar maken’

Er is openlijk ruzie uitgebroken in het hoofdbestuur van 50PLUS, dat onder meer bestaat uit partijvoorzitter Geert Dales. Het bestuur wil af van bestuursleden en…

Lees meer

BREAKING: Kabinet stemt in met concept Brexit-verdrag

Het Britse kabinet heeft ingestemd met het uittreed-verdrag dat premier Theresa May heeft voorgesteld. Dat heeft de premier net gezegd na urenlang overleg met haar…

Lees meer