main-logo
't Wordt Nu Laat - 9 februari 2018 — 13:36

CDA’er: ‘Criminelen zetten we vast, geen camera er op zetten’

CDA-Kamerlid Harry van der Molen vindt niet dat de publieke omroep geen amusement mag uitzenden. Dat zegt de CDA-woordvoerder media in ’t Wordt Nu Laat.

“Vorig jaar hoorde je veel ‘Amusement bij de publieke omroep, verschrikkelijk!’. Ik vind dat iedereen naar de publieke omroep hoort te kunnen kijken. Ik heb aan het einde van de dag helemaal geen zin om een bloedserieus programma te gaan kijken, dan ben ik klaar met de dag.” Van der Molen reageert daarmee op kritiek uit Den Haag dat op de NPO te veel amusement en entertainment te zien zou zijn.

Als voorbeeld van een programma dat wél net zo goed bij een commerciële zender gemaakt kan worden noemt hij Eén tegen 100. “Dat is niet veel meer dan een spelshow. Dat zou RTL ook wel kunnen. Wie is Mol vind ik wel echt een publieke omroep-programma. Als dat door RTL gemaakt zou worden krijgen we waarschijnlijk de hele tijd pakken rijst in beeld, omdat het ergens van betaald moet worden.”

Collega Madeleine van Torenburg was een paar dagen eerder te gast in ’t Wordt Nu Laat. Daar liet ze zich kritisch uit op de NPO over het feit dat sommige omroepen een podium hebben geboden aan criminelen.

Lees ook: CDA’er kritisch op NPO na podium bieden aan criminelen: ‘Hoe haal je het in je hersens?’

Van der Molen sluit zich daarbij aan. “Het zijn criminelen, dus die geef je geen podium”, zegt hij over No Surrender baas Henk Kuipers, die bij Omroep Powned een realityshow heeft. “Een of ander motorbende zendtijd gunnen en ook nog de clubleider daarvoor betalen… Dat was niet verstandig.”

“Net als bij Holleeder. Dat was even spannend, dus die mocht rubriekjes volschrijven en bij College Tour zitten, tot dat duidelijk werd wat hij allemaal op zijn kerfstok had. In Nederland zijn we gewoon gewend om criminelen vast te zetten en er geen camera op te zetten”, aldus van der Molen, die benadrukt dat zijn partij de publieke omroep heel belangrijk vindt.

Door: Sikko Debbenhof

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer

Bestuur 50plus ligt onderling overhoop: ‘Kan leidende rol niet waar maken’

Er is openlijk ruzie uitgebroken in het hoofdbestuur van 50PLUS, dat onder meer bestaat uit partijvoorzitter Geert Dales. Het bestuur wil af van bestuursleden en…

Lees meer

BREAKING: Kabinet stemt in met concept Brexit-verdrag

Het Britse kabinet heeft ingestemd met het uittreed-verdrag dat premier Theresa May heeft voorgesteld. Dat heeft de premier net gezegd na urenlang overleg met haar…

Lees meer

Voor- en tegenstanders Zwarte Piet mogen demonstreren in Rotterdam

Zowel voorstanders als tegenstanders van de traditionele Zwarte Piet mogen aanstaande zondag demonstreren tijdens de intocht van de Sint in Rotterdam. De demonstranten worden een…

Lees meer

Fox News steunt CNN in rechtszaak tegen Trump

De rechtse zender Fox News steunt CNN in een rechtszaak tegen Donald Trump. CNN heeft de zaak gisteren aangespannen nadat Trump de persaccreditatie van één…

Lees meer