main-logo NPO Start
Word lid
10 september 2017 — 17:25

Honderden studenten Vindicat plunderen en slopen sushitent

Enkele honderden leden van studentenvereniging Vindicat hebben vorige week zondag flink huisgehouden in een sushirestaurant in Groningen. Studenten gooiden met flessen, plasten tegen de muur, en waren agressief tegen het personeel. Dat melden stadsblog Sikkom en de Telegraaf.

Tegen de muur plassen

Bijna alle tafels in de Sushi Mall waren bezet door Vindicat-leden. Volgens een ooggetuige misdroegen de studenten zich ernstig. “Op een gegeven moment lag het hele restaurant onder kapot glas. Gordijnroeden werden van de muur getrokken, in een van de wc-deuren was een gat getrapt en in de wc-ruimte stond een student tegen de muur te pissen,” vertelt een bezoeker aan Sikkom.

Plunderingen

Een andere getuige bevestigt de misdragingen: “Het liep volledig uit de hand. De studenten waren veel te dronken en begonnen alles te slopen.” Naast het vandalisme zouden de studenten zich ook schuldig hebben gemaakt aan plunderingen: “De helft liep met meerdere volle flessen wijn naar huis.”

‘Dikke ellende’

Het restaurant heeft bevestigd dat het om studenten van Vindicat gaat. “Een keer per jaar eten al die studenten hier en eigenlijk is het dan altijd dikke ellende,” liet een medewerker weten aan Sikkom. De vereniging is voortaan niet meer welkom in het restaurant.

Opnieuw in opspraak

Vindicat kwam eerder deze week ook al in opspraak nadat leden een ‘sletverkiezing’ organiseerden onder de naam ‘Slet van de zomer’. Ook belandde een aspirant-lid vorig jaar in het ziekenhuis nadat hij tijdens de ontgroening hoofdletsel opliep.

Door: Tom Janssen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer