main-logo
10 september 2017 — 17:25

Honderden studenten Vindicat plunderen en slopen sushitent

Enkele honderden leden van studentenvereniging Vindicat hebben vorige week zondag flink huisgehouden in een sushirestaurant in Groningen. Studenten gooiden met flessen, plasten tegen de muur, en waren agressief tegen het personeel. Dat melden stadsblog Sikkom en de Telegraaf.

Tegen de muur plassen

Bijna alle tafels in de Sushi Mall waren bezet door Vindicat-leden. Volgens een ooggetuige misdroegen de studenten zich ernstig. “Op een gegeven moment lag het hele restaurant onder kapot glas. Gordijnroeden werden van de muur getrokken, in een van de wc-deuren was een gat getrapt en in de wc-ruimte stond een student tegen de muur te pissen,” vertelt een bezoeker aan Sikkom.

Plunderingen

Een andere getuige bevestigt de misdragingen: “Het liep volledig uit de hand. De studenten waren veel te dronken en begonnen alles te slopen.” Naast het vandalisme zouden de studenten zich ook schuldig hebben gemaakt aan plunderingen: “De helft liep met meerdere volle flessen wijn naar huis.”

‘Dikke ellende’

Het restaurant heeft bevestigd dat het om studenten van Vindicat gaat. “Een keer per jaar eten al die studenten hier en eigenlijk is het dan altijd dikke ellende,” liet een medewerker weten aan Sikkom. De vereniging is voortaan niet meer welkom in het restaurant.

Opnieuw in opspraak

Vindicat kwam eerder deze week ook al in opspraak nadat leden een ‘sletverkiezing’ organiseerden onder de naam ‘Slet van de zomer’. Ook belandde een aspirant-lid vorig jaar in het ziekenhuis nadat hij tijdens de ontgroening hoofdletsel opliep.

Door: Tom Janssen

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

OM eist ook in hoger beroep tien jaar cel voor internetafperser Aydin C.

Het Openbaar Ministerie heeft ook in hoger beroep de maximale celstraf van bijna elf jaar geëist tegen afperser Aydin C. Hij heeft zeker 34 jonge…

Lees meer

May ziet kabinet leeglopen om onvrede met brexitakkoord

De Britse premier Theresa May is donderdag geconfronteerd met een leegloop in haar kabinet in verband met het brexitakkoord met de EU. Vooral het onverwachte…

Lees meer

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer