main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Opiniemakers - 26 augustus 2017 — 20:27

‘Frans Timmermans groter gevaar dan nationalisme’

Opiniemaker Wierd Duk heeft geen goed woord over voor het pro-EU-filmpje dat Frans Timmermans heeft laten maken. In de twee minuten durende video waarschuwt de EU-vicevoorzitter voor nationalisme, dat hij vergelijkt met alcoholisme. In het filmpje zijn onder meer massagraven te zien, als verwijzing naar een tijd waarin oorlogen in Europa werden gevoerd.

“Ik vind Frans Timmermans een veel groter gevaar, moet ik zeggen”, reageert Duk in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. “Ik krijg hier helemaal kippenvel van ergernis van, als ik dit zo moet aanhoren. Helemaal in deze tijd. Hoe haalt hij het in zijn hoofd, in een tijd waarin er binnen de EU zoveel grote problemen zijn met immigratie, de islam en de strijd van Oost-Europa dat zich keert tegen Brussel en hem?”

‘Timmermans maakt Brussel heilig’

Ook Duitslandkenner René Cuperus is kritisch. “Hij maakt alles wat in Europa of Brussel gebeurt heilig. En iedereen die zich daartegen verzet, wil eigenlijk terug naar de Tweede Wereldoorlog of wil eigenlijk Auschwitz.”

Daarmee wijst Timmermans met het vingertje, stelt Cuperus. “En dat is een hele valse en fatale manier van redeneren, zoals ze dat in Brussel doen. Ze zeggen: ‘Wij zijn de goede Europeanen en jullie in de lidstaten zijn eigenlijk fout’. Dat zit ook in het filmpje en daarvan gaat totaal de verkeerde boodschap uit.”

Door: Redactie

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nieuw seizoen Dragons' Den

Jan en Timo hebben een inventieve oplossing om het festivalseizoen een duurzame draai te geven en Julian heeft de oplossing voor een veel voorkomend probleem: slapeloosheid. Zien de Dragons er heil in en gaan ze investeren? Of gaan de ondernemers met lege handen naar huis?

Donderdag 21:30

Stand van Nederland: Generatie Next

De pandemie laat nu al flinke sporen achter in verschillende steden. Ondernemers stoppen ermee of worden noodgedwongen overgenomen. Elen Demir gaat naar haar geboortestad Deventer en wil weten of haar stad, haar stad nog wel is? Staat de Hanzestad symbool voor veel meer steden die nu in rap tempo veranderen?

Donderdag om 22.20 uur
Dode baby opgegraven in achtertuin ‘s-Heerenberg

In een achtertuin van een woning in het Gelderse ‘s-Heerenberg zijn maandagmiddag de resten van een dode baby aangetroffen. De politie vond het stoffelijk overschot…

Lees meer

Meer dan miljoen Nederlanders hebben hun eerste coronaprik gehad

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben inmiddels een eerste dosis van een vaccin tegen het coronavirus gekregen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt flink

Voor de derde dag op rij stijgt het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Zij behandelen momenteel 1984 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door…

Lees meer

RIVM: 4032 nieuwe coronabesmettingen, ‘vooruitzicht nog niet goed’

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 4032 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is minder dan gemiddeld. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noemt het “vooruitzicht nog…

Lees meer

Veel flexkrachten verloren hun baan tijdens het eerste coronajaar

Veel flexkrachten hebben afgelopen jaar hun baan verloren als gevolg van de coronacrisis. Wel waren eind 2020 iets meer vaste krachten aan de slag dan…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug