main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
23 augustus 2017 — 18:25

Libische premier: ‘Als Europa migratie niet aanpakt groeit terroristische dreiging’

Als de Europese Unie Libië niet helpt om de migratie terug te dringen, dan wordt de terroristische dreiging alleen maar groter. Dat zegt de Libische premier Fayez Al-Sarraj in een interview met The Times.

“Als migranten eenmaal in Europa zijn, kunnen ze vrij reizen”, zegt Al-Sarraj. “Als, God verhoede het, zich terroristische argumenten bevinden onder de migranten, kan ieder incident gevolgen hebben voor de hele EU.”

Al-Sarraj is premier van de door de Verenigde Naties erkende regering in Libië. Het risico op aanslagen neemt alleen maar toe als de EU niet gaat samenwerken met Libië om migratie terug te dringen. “De Europese Unie moet meer doen tegen mensensmokkelaars,’ vindt Al-Sarraj. ‘Het is onrealistisch dat alleen Italië en Libië zich hiermee bekommeren, terwijl het een probleem is voor heel Europa.”

De Libische regering neemt zelf al eerste stappen en wil de kustwacht gaan bewapenen. Volgens een schatting van The Times zijn er op dit moment zo’n 700.000 mensen in Libië die de oversteek willen maken naar Europa.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

La dolce vita in Italië

De arbeidsmarkt in Italië ligt op zijn gat. Jonge hoogopgeleide Italiaanse millennials komen niet aan de bak en als zij al werk hebben, komen zij daar amper van rond. Is het leven voor deze generatie nog houdbaar in Italië?

Presentator Menen Seijkens is in Italië en doet onderzoek.

Donderdag 21.00 uur
Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer