main-logo NPO Start
Word lid
16 augustus 2017 — 19:20

Duizenden parkeerboetes in Leiden mogelijk ongeldig

Mogelijk zijn er duizenden parkeerboetes in Leiden ongeldig. Automobilisten die de afgelopen zes weken een boete hebben gekregen kunnen daarom massaal bezwaar maken. De boetes zijn mogelijk ongeldig omdat de gemeente vanwege een interne reorganisatie niet bevoegd was de naheffing af te handelen, meldt het AD.

De rechter bepaalde onlangs dat een automobilist uit Leiden zijn parkeerboete niet hoefde te betalen, omdat de gemeente niet kon bewijzen of de ambtenaar wel bevoegd was. De bon was volgens de rechter ‘niet opgelegd door of namens een gemeentelijke functionaris of ambtenaar, die door het College van B&W is belast met de heffing van gemeentelijke belastingen’.

De gemeente Leiden liet aan de rechter weten dat er inderdaad wijzigingen zijn geweest in de functies, maar dat die geen invloed heeft op de bevoegdheid. De rechter vindt echter van wel.

Veel geld

Al sinds 1 januari 2015 zouden op deze manier boetes zijn uitgedeeld. Automobilisten hebben standaard maar zes weken om bezwaar aan te tekenen en dus kunnen momenteel alleen nog de gedupeerden die binnen die periode zitten bezwaar maken tegen hun parkeerboete.

De gemeente Leiden heeft volgen Nick Voorbach, van Verkeersboete.nl, mogelijk onbevoegd tonnen binnengehaald. Zijn schatting is dat de gemeente per jaar ongeveer een half miljoen tot een miljoen euro heeft geïncasseerd.

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

In het online satireprogramma Klikbeet laat actrice en cabaretière Eva Crutzen zien dat ze op een wel heel realistische manier de dronken fitgirl speelt. Maar ze schittert op dit moment ook in de theaters met haar eigen solovoorstelling ‘Opslaan als’. Hoe grappig vindt zij zichzelf eigenlijk? Je hoort haar vannacht in gesprek met Carolien Borgers om 00.00 uur op NPO Radio 2.

Vannacht om 0.00 uur op

Donderdagochtend in Goedemorgen Nederland:

Een extra lange verkiezingsuitzending! Te gast zijn de nieuwe leider van het CDA Pieter Heerma, parlementair journalist van NRC Barbara Rijlaarsdam, politiek commentator Syp Wynia en rechtsgeleerde en columnist van Elsevier Afshin Ellian. Ook staan we live in het land om de stemming te peilen in Utrecht en Urk. We zijn er tot tien uur!

Morgenochtend vanaf 07:10 uur op
AIVD telt steekpartij Malek F. niet mee als jihadistische aanslag

Gisteren maakte de AIVD bekend dat er in afgelopen vijftien jaar 112 aanslagen hebben plaatsgevonden in westerse landen met een jihadistisch motief. Drie aanslagen in…

Lees meer

Woningprijzen in april weer 7,7 procent gestegen

De prijs van bestaande koopwoningen is vorige maand weer toegenomen. In april waren huizen 7,7 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt…

Lees meer

Staatssecretaris Harbers verwacht af te treden na ophef misdaadcijfers asielzoekers

Staatssecretaris Mark Harbers (Asiel) verwacht af te treden nadat er ophef is ontstaan over misdaadcijfers onder asielzoekers. Het debat in de Tweede Kamer over die…

Lees meer

Vermoedelijke commandant terroristische Jabhat al-Nusra aangehouden in Kapelle

Een vermoedelijke commandant van de terroristische groepering Jabhat al-Nusra is aangehouden in het Zeeuwse Kapelle. Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Het gaat om een…

Lees meer