main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 16 juni 2017 — 22:31

Vader vermoorde kleuter woest over boek: ‘Ze verdienen geld over de rug van mijn kind’

Martin Huisman, de vader van de in 2001 vermoorde Rowena (4), is woest over de publicatie van het boek ‘Echte Misdaad. Strijd.’ van misdaadjournalist Simon Vuyk. De passage die gaat over de moord op zijn dochter staat volgens hem vol leugens.

Zaak van Nulde

Vuyk interviewde de advocaat van Mike J., de man die momenteel twaalf jaar cel plus TBS uitzit voor de dood van Rowena, over de zaak die bekend staat als ‘de zaak van Nulde’.

J. ging in 2001 met de moeder van het meisje en mishandelde haar stelselmatig. Zodanig dat ze aan haar verwondingen overleed. J. heeft haar vervolgens ingevroren, in veertien stukken gesneden en in verschillende delen van het land gedumpt. Haar rompje werd in augustus van dat jaar gevonden in het water bij strand Nulde.

‘Ik pik dit gewoon niet’

“Ze proberen hem op deze manier gewoon schoon te praten van iets dat hij veroorzaakt heeft”, aldus Huisman tegenover WNL over de passages in het boek. “Er staan allerlei leugens in.” De vader van het Meisje van Nulde geeft aan dat het zijn woede alleen maar aanwakkert: “Ik pik dit gewoon niet. Ik ben mijn kind kwijt, wij hebben levenslang.”

Uit de handel

Huisman wil dat met zijn medewerking wordt uitgezocht hoe het wél gegaan is en zoekt daarom met zijn advocaat uit wat de mogelijkheden zijn om een proces aan te spannen. Tot die tijd moet het boek uit de handel. “Nu wordt er geld verdiend over de rug van mijn kind, door leugens. En ik pik dat van niemand, echt niet.”

‘Bereid te praten’

Auteur Simon Vuyk stelt tegenover WNL bereid te zijn huisman en zijn advocaat te ontvangen voor een gesprek. “Als er leugens in het boek staan dan is het volgens mij niet meer dan normaal dat we erover moeten praten”, aldus Vuyk, die tegelijkertijd stelt formeel nog niets van Huisman of zijn advocaat gehoord te hebben.

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vrijdag in Haagse Lobby TV

Rick Nieman maakt een reconstructie van het Europese verbod op wegwerpplastic. In Brussel kan het eindeloos duren voordat een politieke maatregel is genomen. Maar kort voor de Europese verkiezingen lukte het EU-commissaris Frans Timmermans om tien bekende plastic consumentenproducten, zoals plastic rietjes, roerstaafjes en plastic wattenstokjes, rigoureus te verbieden.

Vrijdag om 22:55 op
Journalisten in Amsterdam overvallen en bedreigd met wapen

Twee journalisten zijn vrijdagmiddag in Amsterdam overvallen. Ze werden bedreigd met een wapen en van hun camera beroofd. De politie zegt niet van welk medium…

Lees meer

Minister Dekker trekt 73 miljoen extra uit voor gesubsidieerde rechtsbijstand

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) trekt voor de komende twee jaar 73 miljoen euro extra uit voor de gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat heeft hij vrijdag laten weten….

Lees meer

Vermist meisje (13) uit Den Haag teruggevonden

Een vermist meisje van 13 jaar uit Den Haag is na twee dagen teruggevonden in haar woonplaats. Ze is in goede gezondheid, zegt de politie….

Lees meer

Cruijff-biograaf twijfelt over belastende passage, boeken krijgen inlegvel

Alle 65.000 exemplaren van het boek Johan Cruijff, de biografie van Auke Kok moeten worden voorzien van een inlegvel met een correctie. Reden voor het…

Lees meer

Nederlanders rijden ruim 50 miljard kilometers meer dan in 1990

Door de jaren heen zijn er steeds meer auto’s te vinden op de wegen in Nederland en ook het aantal gereden kilometers is explosief gestegen….

Lees meer

Supporters Go Ahead Eagles plannen demonstratie tijdens Sinterklaasintocht

Supporters van Go Ahead Eagles (Deventer) willen aanstaande zaterdag tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn demonstreren voor het behoud van Zwarte Piet. De…

Lees meer

Timmermans werd gewaarschuwd om plastic-maatregel: ‘Ze lachen je uit!’

In Brussel kan het eindeloos duren voordat een politieke maatregel is genomen. Maar kort voor de Europese verkiezingen lukte het Eurocommissaris Frans Timmermans om tien…

Lees meer

Politie: niet genoeg middelen om lagere maximum snelheid te handhaven

De politie gaat vooralsnog geen extra mensen en middelen inzetten om de mogelijk verlaging van de maximum snelheid te handhaven. “Wij blijven handhaven met de…

Lees meer