main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
19 februari 2018 — 10:10

Voetbaltrainer voor ogen eigen jeugdteam in elkaar geslagen

Een trainer van de D-jeugd van voetbalclub SV Zwolle is voor de ogen van zijn eigen pupillen in elkaar geslagen door vier of vijf jongens met knuppels. Een van de daders droeg daarnaast ook een mes bij zich, zo meldt De Stentor.

De mishandeling gebeurde vorige week woensdagavond. Toen het slachtoffer doorhad dat de jongens het op hem gemunt hadden, probeerde hij nog te vluchten, maar hij gleed uit. Daarop werd hij aangevallen met de knuppels.

Menselijk schild
Een andere trainer die tussenbeide sprong kreeg ook rake klappen. Het geweld stopte toen de vader van het slachtoffer samen met ouders van de pupillen een menselijk schild probeerde te vormen om de kinderen te beschermen tegen de aanvallers. De daders, daardoor opeens ruim in de minderheid, sloegen op de vlucht vlak voordat de politie arriveerde.

Bekende dader
Volgens De Stentor heeft het slachtoffer een van de daders herkend. De dader viel de voetbaltrainer al eerder aan, afgelopen december, na een zaalvoetbaltoernooi.

De aanleiding voor de aanval was toen een gebroken kettinkje. Het slachtoffer denkt dat dit voorval direct gelinkt kan worden aan de tweede mishandeling van vorige week. Tegen De Stentor zegt hij: “Ik had geluk dat er zoveel mensen waren. Anders had ik het niet overleefd. Ze zeiden: ‘We maken je dood’.”

Politie heeft de zaak in behandeling
Van de daders zijn foto’s gemaakt en beelden van beveiligingscamera’s zijn overgedragen aan de politie. “We verzamelen en bekijken dat beeldmateriaal nu”, zegt politiewoordvoerder Ruud Visser.

Met het slachtoffer gaat het naar omstandigheden goed: hij stond zaterdag weer langs de lijn, al was dat volgens De Stentor de eerste keer sinds het incident dat hij zijn huis durfde te verlaten.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

La dolce vita in Italië

De arbeidsmarkt in Italië ligt op zijn gat. Jonge hoogopgeleide Italiaanse millennials komen niet aan de bak en als zij al werk hebben, komen zij daar amper van rond. Is het leven voor deze generatie nog houdbaar in Italië?

Presentator Menen Seijkens is in Italië en doet onderzoek.

Donderdag 21.00 uur
Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer