main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
11 september 2017 — 11:14

Zoon Bin Laden werkt aan wederopstanding: ‘Aanslagen in Londen, Parijs en Washington’

Hamza Bin Laden werkt in de schaduw aan de wederopstanding van Al-Qaeda en Islamitische Staat. Precies zestien jaar na de aanslagen op het WTC in New York, vindt de favoriete zoon van Osama Bin Laden dat het slagveld weer verplaatst moet worden naar het Westen.

“Het slagveld van Kabul, Bagdad en Gaza moet verplaatst worden naar Washington, Londen, Parijs en Tel Aviv”, laat hij weten in een serie verklaringen. “Misschien verlangen jullie naar opoffering op het slagveld, maar het straffen van Joden en kruisvaarders waar jullie vandaan komen, berokkent de vijand meer schade.”

“In de propaganda van Al-Qaeda neemt Hamza Bin Laden een steeds prominentere plaats in”, zei Gilles de Kerchove in een Duitse krant. Volgens De Telegraaf is De Kerchove dé anti-terreurtsaar van de Europese-Unie. “Zijn retoriek jegens IS is weinig agressief en zijn doel is vermoedelijk in de toenadering tussen de twee organisaties.”

Hamza wordt al sinds jongs af aan opgeleid om de terroristische organisatie te gaan leiden. Hij figureerde al in verschillende propagandavideo’s van Al-Qaeda en in de laatste video eert hij zelfs Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer