main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
27 april 2017 — 13:13

VIDEO: Dijsselbloem wordt keihard aangepakt: ‘U moet u schamen!’

Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem is vanmorgen in het Europees Parlement fel op zijn vingers getikt door de Duitse politica Ska Keller, co-voorzitter van de Groenen.

“U ziet vrouwen als object”, begint Keller haar aanval. “U moet u schamen dat u de helft van de Europese bevolking heeft beledigd!”

‘Schnapps und Frauen’

Aanleiding voor de uithaal was een interview die Dijsselbloem gaf in de Frankfurter Allgemeine, waarin hij zei: “Ik kan niet al mijn geld aan drank en vrouwen (‘Schnaps und Frauen’) uitgeven om daarna om hulp te vragen.” Dijsselbloem doelde hiermee op het financiële beleid van enkele Zuid-Europese landen.

‘Deze kwestie wordt uw nalatenschap’

Dijsselbloem opende het debat over Griekenland nog met een verklaring. “Het is nooit mijn bedoeling geweest iemand te beledigen. Het allerlaatste wat ik wil is een nieuwe tweedeling in Europa scheppen.” Deze verklaring was echter niet genoeg voor Keller. “Uw uitspraken hebben veel schade berokkend aan de autoriteit van Europa en haar instituties. Deze kwestie wordt uw nalatenschap.”

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer