main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
21 april 2017 — 09:34

Baudet stemt mee met voorstel DENK om banden Erdogan aan te halen

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu diende afgelopen woensdag een motie in om de banden met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan te halen. Vanuit de Kamer kwam geen enkele steun, behalve van Forum voor Democratie.

Dat deed de wenkbrauwen fronsen in de Kamer, schrijft Elsevier. Door de spanningen tussen Nederland en Turkije na de campagne en het Turkse referendum zelf, zijn de banden tussen beide landen erg slecht geworden. Kuzu wil deze, ondanks de uitslag van het referendum, aanhalen. “In het belang van Nederland, in het belang van de Turkse Nederlanders, in het belang van Nederlanders in Turkije, in het belang van terrorismebestrijding, in het belang van klimaatproblematiek, in het belang van het vluchtelingendrama, en nog heel veel dingen”, aldus Kuzu.

Baudet stemt mee want ‘realpolitiek’

“Nederland moet gewoon normaal met iedereen in de wereld omgaan”, zegt Baudet in een vraaggesprek met Zoomin. “We hebben ook normale banden met allerlei landen waarvan er heel veel dingen gebeuren waar we het niet mee eens zijn. Dat hoort bij internationale politiek.”

Hoewel Baudet het betreurde dat Turkije ons fascistisch noemde, moeten we in Nederland toch kunnen lachen om dit soort uitspraken, vindt de politicus.

Han ten Broeke van de VVD vindt het echter geen realpolitik van Baudet en begrijpt niets van diens beweegredenen om mee te stemmen met DENK. “Bij realpolitik moet je letten op je eigen belangen, en het is niet in ons belang om Erdogan ons hier de wet voor te laten schrijven”, laat het Kamerlid weten.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer

Partijleiders en informateurs nog steeds onzeker over akkoord

Het is nog steeds niet duidelijk of PVV, VVD, NSC en BBB samen een nieuw kabinet gaan vormen. Na afloop van een lange dag van…

Lees meer