main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Het Misdaadbureau - 19 april 2024 — 20:59

Kelly de Vries: ‘Ruim 200 paranormale tips over vermissing Tanja Groen’

De Peter R. de Vries Foundation heeft de afgelopen jaren ruim 200 paranormale tips binnengekregen over de vermissing van Tanja Groen. Dat vertelt directeur van de stichting Kelly de Vries in de NPO Radio 1-podcast Het Misdaadbureau van Omroep WNL. “Soms zijn tips heel concreet.”

“In elke zaak die wij behandelen hebben we paranormale tips binnengekregen”, aldus De Vries. In veel gevallen gaat het om concrete informatie, zo ook in de zaak Tanja Groen. In de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 verdween de toen 18-jarige vrouw. “Het gaat om informatie over waar ze zou liggen. Met foto’s erbij, kaarten erbij. Soms gaan mensen zelf op pad naar Frankrijk of België om te zoeken, omdat ze aanvoelen dat ze daar zou zijn.”

De Vries vertelt dat toen ze net begon als directeur van de stichting, sommige informatie te mooi klonk om waar te zijn. “Sindsdien vraag ik altijd of het misschien om paranormale informatie gaat.”

Peter R. de Vries

Paragnosten benaderen De Vries ook met informatie over haar vader Peter R. de Vries. Hij werd in juli 2021 doodgeschoten in het centrum van Amsterdam. “Sommigen beweren contact met hem te hebben. Dan vraag ik altijd terug: hoe noemde mijn vader mij als klein kind? Dat weten heel weinig mensen. Die vraag is nooit beantwoord. Totdat iemand mij die naam kan geven, vertrouw ik niet op deze informatie.”

Lees ook:

Nieuwe zoektocht naar Tanja Groen levert drie mogelijke grafplekken op

Door: Rick Hartkamp

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Zijn de misdaadplannen van het kabinet uitvoerbaar?

Meer blauw op straat, zwaarder straffen en criminelen in hun portemonnee raken: het nieuwe, rechtse kabinet heeft heel wat plannen om misdaad te bestrijden. Maar zijn ze ook uitvoerbaar?
In Het Misdaadbureau neemt Maaike Timmerman het hoofdlijnenakkoord – en de reacties daarop –  door met onderzoeksjournalist Rick Pietersz.
Ook is het deze maand 17 jaar geleden dat Maddie McCann verdween. Wordt de Britse peuter ooit teruggevonden en hoe kunnen nieuwe technieken daarbij helpen? Het Misdaadbureau ontvangt Jaap Knotter, lector Technologies for Criminal Investigations, AD-correspondent in het Verenigd Koninkrijk Geert Langendorff en onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel.
Vrijdag 19.00 uur

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Spanje heeft geen trek in schip vol explosieven voor Israël en weigert toegang

Spanje weigert een schip met aan boord explosief materiaal voor Israël de toegang tot de haven van Cartagena. Het gaat om het Deense schip Marianne…

Lees meer

Duizenden mensen de dupe van pinstoring

De landelijke storing met pinnen in winkels is voorbij. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. De storing begon kort na 18.00 uur. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging…

Lees meer

Ook Universiteit Tilburg dreigt bezet te worden

Donderdagavond hing een gespannen sfeer op en rondom het universiteitsterrein van de Universiteit Tilburg. Een groep demonstranten was van plan om de universiteit te bezetten….

Lees meer

Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer