main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 18 maart 2024 — 10:45

Niet hakken, maar haken: gehaakte Joost Klein hit op sociale media

De sociale media van Sandra van der Helm uit Nootdorp ontploffen. De haakliefhebber haakte songfestivalkandidaat Joost Klein en wordt sindsdien overladen met complimenten van razend enthousiaste fans. Voor Sandra was het een ‘fijn tussendoortje’, maar Europapa-aanhangers smeken nu om haar patroon. ”Maar ik moet ze teleurstellen. Er is namelijk geen patroon. Ik doe dit gewoon uit mijn hoofd”, zegt de Nootdorpse tegen Omroep West.

Sandra is zo’n acht tot tien uur bezig geweest met haar gehaakte Joost in het inmiddels beroemde blauwe pak. ”Ik haak ontzettend veel, het liefst dingen die niet bestaan. Maar Joost vind ik zó iconisch, daar moest ik gewoon iets mee”, aldus Sandra. Aan Omroep West vertelt ze dat mensen het waarschijnlijk zo leuk vinden, omdat mensen behoefte hebben aan leuke berichten en leuke dingen.

Tekst gaat verder onder de X

Sandra was direct fan van het nummer Europapa. ”Ik vond het gewoon waanzinnig. Ik denk dat dat voor heel veel mensen geldt. Het nummer bevat heel veel genres en ik ben nog niemand tegengekomen die er geen reet aan vindt.”

Miljoenen views

De Nootdorpse hoopt dat Nederland massaal gaat haken, want dat is helemaal niet suf en saai. Tegen mensen die hun eigen Joost willen haken zegt ze: ”Verzin het lekker zelf, wees origineel”.

De Europapa-gekte duurt ondertussen voort. De YouTube-video van de meezinger is meer dan elf miljoen keer bekeken en stoot daarmee de winnende inzending van Duncan Laurance van de YouTube-troon.

Afgelopen vrijdag zette Joost een live optreden van Europapa online. Ook deze video wordt massaal bekeken. De zanger bracht Europapa donderdagavond voor het eerst ten gehore in Tilburg. Telefoons waren verboden tijdens het optreden.

Lees ook:

Hype rond Europapa houdt aan: Joost Klein klinkt nu ook uit draaiorgel

Door: Michiel van Renselaar

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer