main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 14 december 2023 — 10:45

Bedenker is trots op slechtste slogan van het jaar: ‘Ik vond het gewoon een leuke tekst’

Elk jaar wordt een prijs uitgereikt aan de slechtste slogan van het jaar. Dit jaar ging de ‘oeuvreprijs’ naar Marieke van der Zande. Voor haar fietsverhuurbedrijf Tuut Tuut bedacht zij de slogan ‘Put the Fun Between Your Legs’. “Ik ben er pas een paar dagen geleden achter gekomen. Toen dacht ik: dan wil ik ‘m winnen ook”, zegt Van der Zande in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Andere kanshebbers waren ‘We Whisky You a Sherry Christmas’ van drankkozijn.nl. Luierfabrikant Pampers ging voor de slogan ‘Niet Bang Voor een KAKastrofe’. Zij staan allebei in de top tien. Taaldeskundige Roos Schlikker nam dat lijstje door en het viel haar op dat alle slogans die op het podium eindigde Engelstalig en seksueel getint zijn.

Ontvang jij onze nieuwsbrief al? Meld je hier nu gratis aan!

‘Everything For Stuffing Your Pussy’, een slogan van een kattenspeciaalzaak, veroverde de bronzen plak. Zilver ging naar ‘Have a Nais Day’, van een naaimachinezaak. Stipt op nummer één: ‘Put the Fun Between Your Legs’. “Als het de bedoeling is om deze prijs te winnen, dan weet je in welke richting je op moet denken”, zegt Schlikker. “Want blijkbaar is alles wat tussen de benen plaatsvindt iets waar je wat mee kunt qua woordspeling.”

‘Put the Fun Between Your Legs’

“Ik heb er nooit zo over nagedacht. Ik vond het gewoon een leuke tekst”, reageert de kersverse slechtste-slogan-winnaar op de woorden van Schlikker.

Heb jij Goedemorgen Nederland gemist? Kijk deze aflevering nu hier terug via NPO Start.

De tekst staat ook pontificaal op de winkel van Van der Zande. Dat kreeg zij cadeau, zegt ze. Iemand anders heeft vervolgens de slogan ingestuurd, met succes. “Nu is het dé tekst van mijn fietsverhuur.” Van der Zande is niet van plan de tekst eraf te halen.

Lees ook:

Steeds meer incidenten aan boord vliegtuig: ‘Verbied alcohol!’

Door: Vick ten Wolde

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer