main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 1 mei 2023 — 10:25

Meerdere vakantievluchten geannuleerd door Transavia en Ryanair

Transavia annuleert vanaf komend weekend ook vakantievluchten richting Schiphol vanwege een tekort aan vliegtuigen. De afgelopen week moest Transavia herhaaldelijk kort voor vertrek vluchten richting Eindhoven Airport schrappen. Ook Ryanair annuleerde gisteren en vandaag zes vluchten vanaf en naar Eindhoven Airport. De luchtvaartmaatschappij vliegt niet tussen Eindhoven en Reus, Marseille en Ibiza. 

Midden in de meivakantie worden dus steeds meer vakantiereizigers gedupeerd door de problemen die inmiddels bij zowel Ryanair als Transavia spelen. Laatstgenoemde moest de afgelopen dagen al ruim twintig vluchten schrappen en ook zondag vielen er weer drie retourvluchten uit. Zowel naar als vanaf Barcelona, Nice en Valencia wordt niet gevlogen.

De geannuleerde vluchten van Ryanair zijn volgens een woordvoerder van Eindhoven Airport zonder opgaaf van reden geschrapt. Ryanair zelf was in het weekend niet bereikbaar voor vragen van de media, schrijft ANP.

Luchtvaartjournalist bij De Telegraaf Yteke de Jong verwacht dat reizigers maandag “tamelijk probleemloos” kunnen vertrekken, zegt ze desgevraagd tegen Goedemorgen Nederland. “Schiphol heeft aan de luchtvaartmaatschappijen gevraagd om minder opstappende passagiers mee te nemen, dus waarschijnlijk gaat dat allemaal vlot”, geeft ze aan. “Als je met Transavia vliegt kan het wel zo zijn dat je nog te maken krijgt met een last minute-annulering.”

Tekort aan materieel

Transavia kampt met een tekort aan materieel. Daardoor kunnen drie leasetoestellen van Blue Air, een Roemeense maatschappij die onlangs failliet ging, nog niet de lucht in. Vertraging rond die deal zorgde voor problemen met het papierwerk. Twee andere vliegtuigen zijn kapot en wachten op nieuwe onderdelen. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de problemen de komende twee maanden niet zijn opgelost. Hoeveel vluchten de maatschappij komend weekend cancelt is nog niet duidelijk. Waar mogelijk wil de luchtvaartmaatschappij vluchten omboeken of zorgen voor een alternatief.

Door wat eerder vluchten te schrappen wil de budgetmaatschappij van Air France-KLM voorkomen dat passagiers op het laatste moment te horen krijgen dat hun vlucht uitvalt. Passagiers die te maken krijgen met een uitvallende vlucht krijgen zo snel mogelijk bericht, zegt Transavia.

Eerder geschrapte vluchten

Eerder besloot Transavia om 5 procent van de vluchten te schrappen in april en mei vanwege het tekort aan vliegtuigen. De vluchten die komende tijd niet doorgaan, komen daar nog bovenop. Zeker 2000 passagiers van Transavia die hun vlucht niet door zagen gaan hebben hierover tot nu toe een claim ingediend. De compensatie voor de annulering van hun vlucht ligt waarschijnlijk tussen de 250 en 400 euro, geven claimorganisaties aan.

Lees ook:

Geen rijen, maar op vakantie zonder koffer: personeelstekort op Schiphol nog altijd niet opgelost


GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Spanje heeft geen trek in schip vol explosieven voor Israël en weigert toegang

Spanje weigert een schip met aan boord explosief materiaal voor Israël de toegang tot de haven van Cartagena. Het gaat om het Deense schip Marianne…

Lees meer

Duizenden mensen de dupe van pinstoring

De landelijke storing met pinnen in winkels is voorbij. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. De storing begon kort na 18.00 uur. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging…

Lees meer

Ook Universiteit Tilburg dreigt bezet te worden

Donderdagavond hing een gespannen sfeer op en rondom het universiteitsterrein van de Universiteit Tilburg. Een groep demonstranten was van plan om de universiteit te bezetten….

Lees meer

Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer