main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 15 juni 2021 — 11:23

Kleine tv-schermen in horeca voorlopig nog niet toegestaan: ‘Ik vind het kinderachtig’

Burgemeesters van het Veiligheidsberaad zien geen problemen met kleine tv-schermen op terrassen, omdat mensen toch wel naar het EK voetbal gaan kijken op hun eigen apparatuur. Maandagavond hadden de burgemeesters weer een beraad staan. Toch is het voorlopig nog niet zover.

Demissionair minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie wil de schermen de eerstvolgende wedstrijd die Oranje speelt zeker nog niet toestaan.

‘Hoopvol, maar toch jammer’

John Paulus van Koninklijke Horeca Nederland zegt hoopvol te zijn. “Toch is het jammer dat men nog steeds denkt dat wij het stoutste jongetje van de klas zijn. Wij kunnen juist op een heel veilige manier regelen dat het voetbal kijken kan plaatsvinden”, zegt Paulus in Goedemorgen Nederland op NPO 1. Paulus denkt dat hierdoor ook illegale feesten en bijeenkomsten kunnen worden tegengegaan.

Op de vraag hoe de horeca gaat voorkomen dat mensen bij een doelpunt van Oranje elkaar massaal gaan omhelzen reageert Paulus: ”Het is natuurlijk een groot misverstand dat dit in de tuinen en huiskamers niet gebeurt. Ik vind het kinderachtig hoe er met ons wordt omgegaan. Alsof wij dit niet kunnen regelen.”

LEES OOK: Voorzitter Veiligheidsberaad Bruls vreest voor zomer vol overlast

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

La dolce vita in Italië

De arbeidsmarkt in Italië ligt op zijn gat. Jonge hoogopgeleide Italiaanse millennials komen niet aan de bak en als zij al werk hebben, komen zij daar amper van rond. Is het leven voor deze generatie nog houdbaar in Italië?

Presentator Menen Seijkens is in Italië en doet onderzoek.

Donderdag 21.00 uur
Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer