main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 9 juni 2021 — 12:15

New York denkt aan groot festival om einde corona te vieren

New York wil het einde van de lockdown vieren met een groot popconcert in Central Park. Burgemeester Bill de Blasio spreekt in een interview met The New York Times van een “Homecoming Week”.

Het concert, dat drie uur moet duren, moet op 21 augustus plaatsvinden. Gedacht wordt aan een line-up met acht “iconische” sterren, zegt De Blasio tegen de krant. De stad laat de planning over aan de 89-jarige producer Clive Davis. Hij werd bekend van samenwerkingen met onder meer Bruce Springsteen en Aretha Franklin.

Er mogen 60.000 mensen aanwezig zijn. De toegangsbewijzen zullen gratis zijn en het concert zal wereldwijd worden uitgezonden.

Het publiek zal verdeeld worden in secties. Zeventig procent van de kaartjes zijn voor gevaccineerden. Volgens The New York Times zal De Blasio tijdens het concert het belang van vaccinatie benadrukken.

Wereldwijd ideeën voor feesten na corona

Ook in de rest van de wereld wordt nagedacht over feesten om het einde van corona te vieren. Het Verenigde Koninkrijk had een ‘nationale bevrijdingsdag’ gepland op 21 juni, maar de Indiase variant gooit roet in het eten. Die zorgt voor meer besmettingen. De festiviteiten worden daarom zeker twee tot vier weken uitgesteld.

In eigen land slaan ID&T en MOJO, organisatoren van festivals zoals Mysteryland en Lowlands, de handen ineen om een groot concert te organiseren op het moment dat corona voorbij is.

Gedacht wordt aan een feest met artiesten als Ronnie Flex, De Jeugd van Tegenwoordig en Maan, in AFAS Live en de Ziggo Dome. Mensen zouden zonder coronamaatregelen dan weer met elkaar moeten kunnen feesten.

LEES OOK: Feesten voor de wetenschap in Biddinghuizen: ‘Alsof corona niet bestaat’

Door: Peter Visser

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer