main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: ANP
29 april 2021 — 19:22

Kabinet laat publiek toe bij Eurovisie Songfestival

Bij het Eurovisie Songfestival kan volgende maand in Rotterdam Ahoy zoals gepland publiek aanwezig zijn. Ondanks het nog altijd hoge aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames heeft het kabinet besloten dat het Fieldlab-experiment tijdens het evenement op een veilige manier kan doorgaan. Dat meldt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Minister Slob (Media), minister De Jonge (Volksgezondheid), minister Grapperhaus (Veiligheid), staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) en minister Van Engelshoven (Cultuur) overlegden donderdag over het evenement en de coronamaatregelen.

Fieldlab-experimenten uitgesteld

Het kabinet gaf eerder aan dat de experimenten van Fieldlab, een gezamenlijk initiatief van de evenementensector en de overheid, worden uitgesteld of geschrapt als er meer dan negenhonderd coronapatiënten op de intensive cares in de ziekenhuizen liggen. Donderdag waren dat er ruim achthonderd.

Bij alle repetities, de halve finales en de finale zijn per show maximaal 3500 mensen welkom. Naar verwachting begint de kaartverkoop begin mei. De halve finales van het Eurovisie Songfestival zijn op 18 en 20 mei. De finale is op 22 mei.

‘Goed nieuws’

De gemeente Rotterdam noemt het “goed nieuws” dat er toch publiek aanwezig mag zijn bij het Eurovisie Songfestival. “Shows met publiek zorgen immers voor die geweldige Songfestival-sfeer in Ahoy”, laat de Rotterdamse verantwoordelijk wethouder Said Kasmi weten in een reactie.

Hij benadrukt dat de gemeente de ontwikkelingen “nauwgezet” blijft volgen. “Veiligheid voor bezoekers, artiesten, delegaties en pers staan te allen tijde voorop en we werken volgens een strikt coronaprotocol.”

LEES OOK: Cornald Maas blij dat er toch publiek bij het Songfestival is: ‘Voor de artiesten is het heel fijn’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Terugluisteren: wie moeten straks het kabinet gaan vullen?

Mochten de formerende partijen tot een akkoord komen, wie moeten dan plaats nemen in het kabinet? Martijn de Greve bespreek het met…

  • Jozias van Aartsen, oud-minister van Landbouw en Buitenlandse zaken en voormalig VVD-fractievoorzitter;
  • Cees Veerman, oud-Landbouwminister voor het CDA;
  • Mark Frequin, voormalig topambtenaar en de schrijver van vele boeken over de samenwerking met bewindspersonen zoals ‘Ja minister, nee minister’.

Klik hier en luister deze uitzending terug.

Concertgebouw schrapt concerten Israëlische groep om demonstratie

Twee concerten van de Israëlische muziekgroep Jerusalem Quartet in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam gaan niet door. Volgens de muziekzaal is dat besluit genomen “vanwege…

Lees meer

Faunabescherming naar rechter wegens afschieten wolf in Wapse

De Faunabescherming stapt naar de rechter in een zaak over de wolf die vorig jaar in Wapse werd doodgeschoten. De dierenorganisatie tekent bij de rechtbank…

Lees meer

Provincie Friesland wil Frysk vier jaar lang stimuleren

Het provinciebestuur van Friesland zet met de Friese Taalnota de komende vier jaar in op een toename van Friestalige communicatie. De provincie wil het schrijven…

Lees meer

Demissionair minister Van Gennip: kwestie Joost Klein nog niet voor Mariëtte Hamer

Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag Mariëtte Hamer doet op dit moment geen onderzoek naar de kwestie Joost Klein. Dat zegt demissionair minister van Sociale Zaken en…

Lees meer

Vakantiegeld wordt weer gestort, maar mensen lossen liever schulden af

Over twee weken krijgen veel Nederlanders hun vakantiegeld weer gestort. Toch gebruikt niet iedereen het geld om op vakantie te gaan, blijkt uit onderzoek van…

Lees meer