main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 15 januari 2021 — 14:51

Zorgen om steun voor coronamaatregelen: politiek wil geen Londense toestanden

Tot nu toe werd de corona-aanpak van het kabinet breed gesteund in de politiek. Nu het kabinet is gevallen en de verkiezingen in aantocht zijn zouden partijen elkaar op dat vraagstuk wel eens uit kunnen spelen, zo is de vrees.

”Ik denk niet dat oppositiepartijen populaire maatregelen zoals ‘gooi alles maar weer open’ gaan nemen en impopulaire maatregelen dus gaan afschaffen”, zegt Wouter de Winther, politiek commentator van De Telegraaf in Goedemorgen Nederland op NPO 1. Volgens De Winther kunnen partijen het beste met een goed plan komen om de crisis te beteugelen.

Zorgen om steunpakketten

”Waar ik me vooral ook zorgen om maak, zijn de steunpakketten. Stel er komen nieuwe maatregelen zoals een avondklok of de scholen blijven nog langer dicht waardoor kinderen een leerachterstand krijgen, is er dan nog genoeg draagvlak voor een steunpakket?” vraagt oud-voorzitter van de PvdA Hans Spekman zich hardop af. De impact voor ondernemers is ook enorm en dat moet in het licht van de verkiezingen niet vergeten worden volgens Spekman.

Desondanks de onstuimigheid in de politiek, denkt De Winther dat het wel meevalt allemaal. ”Door de coronawet kan het kabinet nog heel veel en ik denk niet dat partijen om electorale redenen gaan zeggen dat ze geen steun gaan verlenen aan kinderen met een leerachterstand.”

LEES OOK: Werking vaccins moet getest worden op kinderen: ‘Ik zou mijn 8-jarige niet aanbieden’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer