main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 16 september 2020 — 11:43

Eenzame wallaby ontsnapt en gaat op de Veluwe op zoek naar vriendje

Op de Veluwe, in en rondom het Gelderse plaatsje Putten, hupst de afgelopen vijf weken een wallaby rond. Na een oproep van de politie met de vraag bij wie het beestje hoort blijkt dat het gaat om Jump. Zijn maatje Wally is recent overleden en volgens baasje Ruben van de Bunt is de kleine kangoeroe uit eenzaamheid ontsnapt om op zoek te gaan naar een vriendje.

De politie deelde maandag het opmerkelijk opsporingsbericht via Facebook. Jump is namelijk al meerdere keren gezien op en rond provinciale wegen. “Levensgevaarlijk”, schrijven ze.

Wallaby!

Van wie is de wallaby die rondhupst in Putten? En waar hoort hij thuis? Deze week de tweede melding dat het beestje op en rond de N-wegen loopt. Levensgevaarlijk!

Delen = fijn.

Geplaatst door Politie Putten op Maandag 14 september 2020

 

“Ik had twee wallabies’’, vertelt Van de Bunt aan De Stentor. “Wally en Jump. Wally is overleden, waarschijnlijk aan een herseninfarct. Twee dagen later was Jump verdwenen. Waarschijnlijk over het hek gesprongen om op zoek te gaan naar soortgenoten.” Wallabies zijn namelijk gezelschapsdieren en Jump is niet gewend om alleen te zijn.

Nachtdieren

Van de Bunt hoopt Jump binnenkort te kunnen vangen, maar gezien wallabies nachtdieren zijn en het steeds vroeger donker wordt zal dat niet makkelijk zijn. Als het lukt is Van de Bunt in ieder geval van plan een hoger hek te bouwen en een vriendje voor hem te vinden.

Wie Jump ziet kan Amivedi bellen, een organisatie die zich inzet voor vermiste dieren. Het nummer is 088-0063311.

LEES OOK: Twee babyolifantjes verwacht in dierenpark Wildlands: ‘We mogen het eindelijk vertellen’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Antisemitisme anno 2024

Van een militair die de Hitlergroet brengt tot een imam die oproept om joden te haten. Aan de vooravond van Dodenherdenking staat Het Misdaadbureau in het teken van antisemitisme anno 2024.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met historicus Coks Donders en Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven. Het aantal meldingen van Jodenhaat neemt schrikbarend toe, maar worden de daders ook opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Vrijdag 19.00 uur

Stand van Nederland: Generatie Europa: de huizencrisis in Ierland

Wij hebben een woningcrisis, maar in Ierland is de situatie nog erger. Jonge Ieren trekken massaal weg, al merken expats daar weinig van.
 
Kijk donderdag om 20.59 uur naar aflevering twee van Stand van Nederland: Generatie Europa op NPO 2.
Tuinman (BBB) doet moreel appel op Oekraïense dienstplichtigen in Nederland te vechten voor hun land: ‘Maar ik stuur niemand terug’

Tweede Kamerlid van de BoerBurgerBeweging Gijs Tuinman wil Oekraïense dienstplichtigen die in Nederland verblijven niet terugsturen. Hij vindt dat zij zelf de morele plicht moeten…

Lees meer

Een lelijke pompoen wil de consument niet, maar wat gebeurt er dan mee?

Wanneer supermarkten producten van telers en verwerkers niet in hun schappen willen hebben, moet er een andere bestemming voor gezocht worden. Veelal worden deze ‘afvalproducten’…

Lees meer

Marktplaats verwijdert aangeboden kaartjes Nationale Herdenking

Marktplaats heeft meerdere advertenties verwijderd van gratis kaartjes voor de Nationale Herdenking op de Dam op 4 mei die tegen betaling werden aangeboden. Een woordvoerder…

Lees meer

Eerste officiële zomerse dag van het jaar, 25 graden in De Bilt

Het is de eerste officiële zomerse dag van het jaar. De temperatuur in De Bilt steeg om 14.00 uur naar 25,1 graden en daarmee is…

Lees meer