main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 31 augustus 2020 — 09:45

Meeste thuiswerkers tevreden, veel willen na corona niet altijd meer naar kantoor

55 tot 70 procent van de mensen die tijdens de coronacrisis vanuit huis zijn gaan werken, zijn daar tevreden over. Veel mensen willen ook na de coronacrisis vaker vanuit huis gaan werken. Dat concludeert het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) op basis van onderzoeken naar thuiswerken en data die het instituut zelf heeft verzameld.

Ongeveer 40 tot 60 procent van de thuiswerkers verwacht vaker thuis te blijven werken na de crisis. Dit aantal is in de afgelopen maanden gestegen. De meesten hebben een voorkeur voor afwisseling tussen thuiswerken en op locatie, zij zouden graag één tot drie dagen in de week vanuit huis werken.

Maandenlang niet naar werkplek

Volgens het KiM heeft ongeveer 45 tot 56 procent van de Nederlandse werknemers tijdens de epidemie in ieder geval een deel van de tijd tussen gewerkt om het risico op verspreiding van het coronavirus te verkleinen. 70 procent van de mensen kwam maandenlang helemaal niet meer op de fysieke werkplek.

Voor de coronacrisis werkte slechts één op drie werknemers af en toe thuis. Tijdens de coronacrisis zijn vooral hoogopgeleiden en mensen die normaal met het openbaar vervoer naar hun werk reizen thuis gaan werken. Vooral jongeren zijn aan het begin van de zomer weer vaker op kantoor gaan werken.

LEES OOK: FNV: werkgever moet werknemer compenseren voor thuiswerken

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer