main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: Instagramaccount ns_veiligheidservice
Goedemorgen Nederland - 24 juli 2020 — 12:05

Zwartrijder slaat NS-medewerker bij controle vol op zijn gezicht

Een NS-medewerker is donderdagavond vol op zijn gezicht geslagen door een jongen die geen geldig vervoersbewijs bij zich had op station Roosendaal. De controleur hield een gekneusde kaak over aan de klap.

Medewerkers van NS Veiligheid & Service controleerden donderdagavond op station Roosendaal twee jongens die ‘zich ophielden’ binnen de poortjes van het station. Ze zouden dus ingecheckt moeten zijn. Een van hen kon geen geldig vervoersbewijs laten zien, waarop ze hem om zijn legitimatie vroegen.

In eerste instantie was er sprake van een rustige medewerking, zo schrijft de NS op Instagram, totdat de jongen zijn paspoort gaf en het nodig vond de medewerkers daarbij uit te schelden “met het K-woord”. Hierna keerde de rust even terug, maar plots zag de jongen toch kans om uit te halen en een rake klap uit te delen aan één van de medewerkers.

Aanhouding

Hierop gingen zij direct over tot aanhouding. Ook dat ging niet zonder slag of stoot. De verdachte gaf de medewerker nogmaals twee klappen tegen het hoofd.

Deze medewerker bleek na controle bij de huisartsenpost een gekneusde kaak te hebben. De verdachte is uiteindelijk geboeid overgedragen aan Politieteam Roosendaal.

LEES OOK: Veel meer boetes voor zwartrijden sinds de invoering van mondkapjesplicht

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Ook Universiteit Tilburg dreigt bezet te worden

Donderdagavond hing een gespannen sfeer op en rondom het universiteitsterrein van de Universiteit Tilburg. Een groep demonstranten was van plan om de universiteit te bezetten….

Lees meer

Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer