main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto ter illustratie.
30 maart 2020 — 19:04

Oom (34) die nichtje aanrandde krijgt celstraf: ‘Kwam door alcohol en stress’

Een 34-jarige man uit Eindhoven moet twee weken de gevangenis in vanwege het aanranden van zijn minderjarige nichtje in juni 2018. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. Het meisje was destijds 16 jaar. De oom krijgt ook een taakstraf.

Het voorval vond plaats toen de oom zijn nichtje en neefje bij hem had logeren. De man ging ’s nachts naar de slaapkamer waar het meisje lag te slapen en likte en kuste daar haar voet en verrichtte vervolgens seksuele handelingen bij zichzelf.

Veel last van herinnering

Het meisje zegt nog steeds veel last te hebben van de herinnering aan het incident. Tijdens de rechtszaak zegt de man zich niks meer te kunnen herinneren van wat er zich die nacht heeft afgespeeld. Dit komt volgens hem door alcoholgebruik en stress. De rechter trekt dit in twijfel.

Bijna twee jaar na de betreffende nacht besloot de rechter vandaag een celstraf van tien weken op te leggen, waarvan acht voorwaardelijk. Bovendien moet hij een taakstraf van 100 uur uit gaan voeren en zich laten behandelen aan zijn psychische en sociale problemen. Hij zal in die tijd een meldplicht krijgen bij de reclassering.

Hoger dan eis

De straf is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM had alleen om een taakstraf gevraagd, omdat er volgens de officier geen sprake was van een ernstige inbreuk op de lichamelijke integriteit van het meisje. De rechter vindt dat dit wel het geval is, valt te lezen in het vonnis.

LEES OOK: Oom faciliteert seks met nichtje (13) voor zeven mannen: ‘Ze is niet zo onschuldig’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer