main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 8 november 2019 — 09:06

Rob Jetten noemt eigen jongerenpartij ‘radicaal’ over maximumsnelheid

Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten vindt de eigen jongeren “wel erg radicaal” als het gaat om de snelheid op de snelwegen in Nederland. De jongerenpartij Jonge Democraten wil de maximumsnelheid verlagen naar 90 kilometer per uur, maar daar is Jetten tegen.

“Die zijn daar wel erg radicaal in, zeg ik als D66’er”, aldus Jetten vanmorgen in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “90 op de snelweg? Ik kan mij niet voorstellen dat mensen zich daar aan gaan houden. Ik zou vooral willen kijken op welke plekken hij van 130 naar 100 kilometer per uur kan.”

Sommige berekeningen tonen aan dat de reductie van de hoeveelheid stikstof slechts enkele procentpunten zal zijn op het moment dat de maximumsnelheid wordt verlaagd. Het kabinet is op dit moment nog bezig met de berekeningen, aldus Jetten. “Elke maatregel die het kabinet neemt moet ook wel zin hebben, dus wij zijn nu druk aan het rekenen. We hadden gehoopt deze week de eerste maatregelen te zien, maar dat gaat nog iets langer duren.”

Jetten noemt de verlaging van de maximumsnelheid een van de maatregelen om ervoor te zorgen dat er gebouwd kan blijven worden in Nederland. “Het is een van de oplossingen. Op welke plekken je de snelheid naar beneden brengt wordt nu onderzocht, want het moet wel zinvol zijn. Er worden verschillende varianten onderzocht.”

LEES OOK: Agema over verlaging maximumsnelheid wegens stikstof: ‘Het is waanzin’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer