main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 8 november 2019 — 09:06

Rob Jetten noemt eigen jongerenpartij ‘radicaal’ over maximumsnelheid

Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten vindt de eigen jongeren “wel erg radicaal” als het gaat om de snelheid op de snelwegen in Nederland. De jongerenpartij Jonge Democraten wil de maximumsnelheid verlagen naar 90 kilometer per uur, maar daar is Jetten tegen.

“Die zijn daar wel erg radicaal in, zeg ik als D66’er”, aldus Jetten vanmorgen in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “90 op de snelweg? Ik kan mij niet voorstellen dat mensen zich daar aan gaan houden. Ik zou vooral willen kijken op welke plekken hij van 130 naar 100 kilometer per uur kan.”

Sommige berekeningen tonen aan dat de reductie van de hoeveelheid stikstof slechts enkele procentpunten zal zijn op het moment dat de maximumsnelheid wordt verlaagd. Het kabinet is op dit moment nog bezig met de berekeningen, aldus Jetten. “Elke maatregel die het kabinet neemt moet ook wel zin hebben, dus wij zijn nu druk aan het rekenen. We hadden gehoopt deze week de eerste maatregelen te zien, maar dat gaat nog iets langer duren.”

Jetten noemt de verlaging van de maximumsnelheid een van de maatregelen om ervoor te zorgen dat er gebouwd kan blijven worden in Nederland. “Het is een van de oplossingen. Op welke plekken je de snelheid naar beneden brengt wordt nu onderzocht, want het moet wel zinvol zijn. Er worden verschillende varianten onderzocht.”

LEES OOK: Agema over verlaging maximumsnelheid wegens stikstof: ‘Het is waanzin’

Door: Thijs Kroezen

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Op1

  • Boeren hebben alternatieve stikstofcijfers naar buiten gebracht die een ander beeld geven dan het RIVM. Hebben zij gelijk en wat betekent dit voor het stikstofbeleid? Politiek verslaggever Joost Vullings en CDA-Kamerlid Jaco Geurts legden uit
  • Integratiedeskundige Keklik Yücel en columnist Özcan Akyol over het verhoor van imam Suhayb Salam van de al-Fitrahmoskee in het onderzoek naar buitenlandse inmenging bij moskeeën in Nederland
  • En Carnaval is meer dan alleen verkleden en veel drinken. Daar zijn Kamerleden Thierry AartsenLilianne Ploumen en Martijn van Helvert het over eens. Samen met professor Herman Pleij, emeritus-hoogleraar middeleeuwse letterkunde, praten zij over het maatschappelijk belang van het feest
Huiseigenaar is 5,2 procent meer kwijt aan gemeentelijke lasten

Huiseigenaren zijn dit jaar gemiddeld 5,2 procent meer kwijt aan gemeentelijke woonlasten dan in 2019. De stijging ligt fors hoger dan die van vorig jaar…

Lees meer

‘Supermarkten en tankstations moeten sigaretten uit schappen halen’

Ondernemers met een supermarkt of tankstation moeten sigaretten komend jaar al uit de schappen halen. Dat wil althans een meerderheid van de Tweede Kamer. Die…

Lees meer

De lonen zijn gestegen, maar heeft u ook meer geld uitgegeven?

Hoe meer geld je als consument in je portemonnee tegenkomt, hoe groter doorgaans de neiging is om dat geld uit te geven. Afgelopen jaar stegen…

Lees meer

Omzet bouw stijgt, maar minder dan eerder: ‘Wachten op stikstofoplossingen’

In de bouw zagen ze de omzet in het laatste kwartaal van 2019 stijgen, maar dat is wel de laagste kwartaalgroei in vier jaar tijd….

Lees meer