main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 18 oktober 2019 — 10:26

Topcrimineel Ridouan Taghi onderdeel van internationaal drugskartel

De meestgezochte crimineel van Nederland, Ridouan Taghi, zou onderdeel uitmaken van een groot internationaal drugskartel. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van politiestukken.

Taghi zou samenwerken met kopstukken van de Italiaanse, Ierse en Bosnische maffia en met dat kartel een groot deel van de Europese cocaïnehandel in handen hebben. Dit zou vanuit Dubai worden aangestuurd. Eerder liet de politie al weten dat Taghi hier waarschijnlijk verblijft.

De krant schrijft dat Nederland in augustus vorig jaar informatie van de Amerikaanse opsporingsdienst heeft gekregen over het bestaan van dit grote drugskartel. Hierin zou onder meer informatie staan over Edin G., een kopstuk uit de Bosnische maffia die met Taghi samenwerkt.

Kilo’s cocaïne

Het kopstuk van de Italiaanse maffia die in dit verhaal wordt genoemd is Raffaele Imperiale, de Ierse speler is Daniel Kinahan. Dit drugskartel zou onder andere verantwoordelijk zijn voor de smokkel van een derde van de 100.000 kilo cocaïne die per jaar naar de Rotterdamse haven gaat.

LEES OOK: Minister Dekker: ‘Inzet inlichtingendiensten nodig om Taghi te pakken’

De advocaten van Edin G., Raffaele Imperiale en Daniel Kinahan zeggen in een reactie tegen het AD dat er geen aanklachten tegen hun cliënten zijn over drugshandel. Intussen moet Ridouan Taghi op zoek naar een nieuwe advocaat.

Advocaat Taghi

Inez Weski kondigde gisteren namelijk aan te stoppen als advocaat van Taghi, omdat zij vindt dat er geen eerlijk proces tegen hem wordt gevoerd. Volgens haar mag zij te weinig onderzoek doen naar bijvoorbeeld de verklaringen van de kroongetuige in het proces en berichten die onderling door de verdachten zijn uitgewisseld.

“Zij is niet de eerste de beste”, zegt journalist en voormalig advocaat Sander Schimmelpenninck in Goedemorgen Nederland. “Als zij het gevoel heeft dat ze geen eerlijk proces kan garanderen voor haar cliënt, dan moet je serieus kijken of zij een punt heeft.”

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Spanje heeft geen trek in schip vol explosieven voor Israël en weigert toegang

Spanje weigert een schip met aan boord explosief materiaal voor Israël de toegang tot de haven van Cartagena. Het gaat om het Deense schip Marianne…

Lees meer

Duizenden mensen de dupe van pinstoring

De landelijke storing met pinnen in winkels is voorbij. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. De storing begon kort na 18.00 uur. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging…

Lees meer

Ook Universiteit Tilburg dreigt bezet te worden

Donderdagavond hing een gespannen sfeer op en rondom het universiteitsterrein van de Universiteit Tilburg. Een groep demonstranten was van plan om de universiteit te bezetten….

Lees meer

Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer