main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 7 november 2024 — 14:47

Nick Schilder had geen plan B: ‘Als je weer iets Nederlands uitbrengt, ga je op je bek’

Nog geen twee jaar na het stoppen van Nick & Simon heeft Nick Schilder zich ontpopt tot een volwaardig soloartiest. Zijn muziek doet het goed op de radio en de streamingsdiensten en meerdere data van zijn clubtour zijn uitverkocht. ”Ik voel de grond onder mijn voeten om dit nog vele jaren te doen”, vertelt hij.

Een plan B was er niet. Nick Schilder dook met een goede vriend uit de muziekbusiness de studio in en zette het op een schrijven. ”Ik wilde terug naar de kern. Zoveel mogelijk tijd in de studio doorbrengen en terug naar het enthousiasme dat ik op mijn zeventiende voelde, toen ik mijn eerste liedje maakte. Nadenken probeer ik zo min mogelijk te doen. Gewoon schakelen en gaan”, vertelt de zanger in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Susanne in plaats van Rosanne

Maar liefst 150 schrijfsessies zijn achter de rug. ”Je kunt beter een top 3 selecteren uit 150 nummers. Natuurlijk was ik zenuwachtig. Wat als het niet lukt in het Engels? Als je weer iets in het Nederlands uitbrengt, ga je op je bek voor het oog van de hele natie in een bepaald opzicht”, lacht hij. ”Dan sta je met je staart tussen de benen: nou, hier is Susanne in plaats van Rosanne.”

Ontvang jij al onze gratis WNL-nieuwsbrief? Meld je hier aan en mis niets!

Gelukkig slaat zijn muziek aan. ”Ik heb nog een lange weg te gaan, maar dingen lukken. Van radiozenders heb ik mooie kansen gekregen. Zeker na corona heb ik gemerkt dat ik dit het leukste en betekenisvolste vak vind. Nu merk ik: ik voel grond onder mijn voeten om dit nog jaren te doen.”

Lees ook:

Gooische moeder Leslie had een postnatale depressie: ‘Veel vrienden kwijtgeraakt door onbegrip’

 

Door: Michiel van Renselaar

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Waarom staat Nederland bol van de Amerikaanse verkiezingen?

In elke talkshow, radioprogramma en krantenartikel gaat het de laatste week over niets anders dan de Amerikaanse verkiezingen. Elk detail in de campagne van zowel de Democraten als de Republikeinen wordt uitvoerig besproken of beschreven. Maar waarom maken we ons in dit kikkerlandje zo druk over de verkiezingen aan de andere kant van de oceaan?

Luister het in de podcast via je favoriete app!

Heeft de monarchie economische waarde?

Steeds minder millennials vinden dat Nederland een monarchie moet blijven. Stand van Nederland onderzoekt de economische meerwaarde van het koningshuis, met name voor de bedrijfswereld.
Vrijdag 23.10 uur
DNB-baas Knot: meer risico’s financiële stabiliteit EU door Trump

Dat Donald Trump is gekozen tot de volgende president van de Verenigde Staten kan zorgen voor nieuwe risico’s voor de financiële stabiliteit van Europa. Dit…

Lees meer

Hoekstra kan door als Eurocommissaris voor Klimaat

Wopke Hoekstra kan de komende vijf jaar aan de slag als Europees Commissaris voor Klimaat en Schone Groei. Hij krijgt ook belastingen in zijn portefeuille….

Lees meer

Jansen: nog geen besluit over Lelylijn en Nedersaksenlijn

Staatssecretaris Chris Jansen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft nog geen definitief besluit genomen over de vraag of de plannen voor de Lelylijn en de Nedersaksenlijn naar…

Lees meer

FDP wil niet in Duitse coalitie met AfD: ‘Te veel fascisten, racisten en nationaalsocialisten’

Als het in Duitsland tot nieuwe verkiezingen komt, gaat FDP niet samenwerken met de radicaal-rechtse AfD. Dat zegt Bondsdaglid namens de FDP Otto Fricke in…

Lees meer

Ondernemersvereniging: veel ondernemers blij met winst Trump

In tegenstelling tot een aantal brancheorganisaties zijn veel ondernemers in Nederland blij met de overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. “In ons kleine…

Lees meer

Ook BBB ziet noodzaak extra klimaatbeleid, zegt Kamerlid Vermeer

BBB erkent dat “bijsturen” noodzakelijk is om de wettelijk vastgelegde klimaatdoelen te halen. De partij zal zich houden aan de afspraken die daarover zijn gemaakt…

Lees meer