main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Het Misdaadbureau - 15 oktober 2024 — 07:01

Thuiszorghulp beroofde Sophie’s dementerende moeder van sieraden: ‘Het bloed zonk weg uit mijn hoofd’

Thuiszorgmedewerker Sharda N. moest onlangs voor de rechter verschijnen omdat zij meerdere cliënten had beroofd. Eén van van die cliënten was de inmiddels overleden moeder van Sophie Keulemans. Keulemans ontdekte via Facebook dat N. in het bezit was van haar moeders hanger. 

“Mijn moeder droeg altijd een ketting met een hanger. Het is een kenmerkende hanger die echt bij haar hoorde”, vertelt Keulemans in de podcast van Het Misdaadbureau. Een jaar na haar moeders dood zat Keulemans op Facebook en keek toevalligerwijs in de lijst met suggesties van mensen die ze mogelijk kende. Tussen die personen zat N.

Keulemans herkende haar direct als de thuiszorgmedewerker van haar moeder en klikte haar profiel aan. “Ik kwam een filmpje op haar profiel tegen waarop ze met de hanger van mijn moeder te zien was. Het bloed zonk toen uit mijn hoofd weg.” De hanger was namelijk al sinds haar moeders dood spoorloos.

Luister hier de podcast:

Uiteindelijk heeft de politie een inval gedaan in het huis van N., waar ze de hanger aantroffen. Twee ringen van de moeder van Keulemans, die ook spoorloos waren, werden daar niet aangetroffen, maar het vermoeden is dat N. die ook heeft meegenomen en wellicht al heeft doorverkocht. “Ik had totaal niet kunnen bedenken dat de thuiszorg de hanger had gestolen. Mijn moeder had een goede band met haar en ze hadden veel plezier samen. Dus hier ga je dan ook totaal niet vanuit.”

Sieraad

In de rechtbank deed N. zelf haar verhaal en verklaarde dat de hanger ‘per ongeluk’ in haar zak was beland. “Ze vertelde dat mijn moeder altijd met van alles rondliep en dus ook met de hanger. Die had ze toen uit veiligheid gepakt en in haar zak gedaan. Bij thuiskomst heeft ze haar kleding direct in de was gedaan en vervolgens is het tussen haar eigen sieraden beland. Dat is een totaal ongeloofwaardig verhaal”, vertelt Keulemans. “Aan de hanger zaten ook parels. Als die in de was waren beland, dan waren die helemaal dof geworden en dat is niet het geval.”

Ontvang je al onze gratis nieuwsbrief? Meld je hier aan en mis niets van WNL!

Ook de rechter vond het verhaal van N. ongeloofwaardig en verweet haar dat ze haar zorgplicht niet is nagekomen. Daarnaast is er ook sluitend bewijs gevonden dat N. een andere cliënt heeft bestolen. In dat geval ging het om duizenden euro’s. N. is dan ook uiteindelijk veroordeeld voor haar daden.

Lees meer:

Kunstdieven roven steeds vaker peperdure juwelen

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugkijken: is vintage nog een koopje?

Kringloop- en tweedehandswinkels worden drukker bezocht dan ooit. Met name millennials zijn vaste klant, in de jacht op gewilde vintage items. Maar is het nog wel voordeliger?

Presentator Tanja Kok zoekt het uit in de wereld van de kringloop.

Podcast: defensieminister Ruben Brekelmans bij Rick Nieman

De zondag begint met Rick Nieman. Met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten.
  • Minister van Defensie Ruben Brekelmans (VVD) over Nederlandse drones voor Oekraïne
  • Voormalig PvdA-politicus Rob Oudkerk maakt zich zorgen over fusiepartij GroenLinks/PvdA
  • NSC-Kamerlid Merlien Welzijn en Arno Visser van Bouwend Nederland over de wooncrisis
  • Amerika-correspondent Michiel Vos over de jonge jaren van Donald Trump

Luister nu de aflevering terug als podcast!

Lachgasgebruik onder volwassen afgenomen

Het gebruik van lachgas is het afgelopen jaar opnieuw gedaald, meldt het Trimbos-instituut op basis van de uitkomsten van de jaarlijkse gezondheidsenquête die het uitvoert…

Lees meer

Veldkamp: EU legt Iran extra sancties op

De EU-ministers van Buitenlandse Zaken zijn maandag akkoord gegaan met extra sancties voor Iran. Minister van Buitenlandse Zaken Caspar Veldkamp had de sancties al aangekondigd…

Lees meer

Gelderse coalitie wil nu tempo maken met doortrekken A15 naar A12

Nu de Raad van State na een jarenlange juridische procedure toestemming heeft gegeven, moet de snelweg A15 “zo snel mogelijk” worden doorgetrokken naar de A12….

Lees meer

Verdachte moord Gino: jongen gedood om hem tot zwijgen te brengen

Donny M., verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de 9-jarige Gino van der Straeten, heeft maandag bij de rechtbank in Maastricht verklaard dat…

Lees meer

BBB: kabinetsstandpunt NAVO-toetreding Oekraïne ‘veel te voorbarig’

Het is “niet oké” om vooruit te lopen op een NAVO-lidmaatschap van Oekraïne, zegt Henk Vermeer, buitenlandwoordvoerder van BBB, in het radioprogramma Sven op 1….

Lees meer

Steeds meer Nederlanders doen het, is sparen op een buitenlandse rekening voordeliger?

Deze week maakt de Europese Centrale Bank (ECB) naar alle verwachting bekend dat de rentestand daalt met 0,25 procent. Dat betekent dat mogelijk nog meer…

Lees meer