main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 14 oktober 2024 — 14:40

Gaat Joost Klein weer meedoen met het Songfestival?

AVROTROS zou in het diepste geheim met Joost Klein in gesprek zijn om komend jaar weer deel te nemen aan het Songfestival. De omroep heeft nog twee weken de tijd om de EBU te laten weten of Nederland weer meedoet én met wie.

RTL Boulevard kwam afgelopen weekend met dit nieuwtje naar buiten. Aanleiding om daar weer eens in te duiken, was een filmpje dat Joost Klein had gepost op zijn social mediakanalen. Daarin zien we hem in zijn welbekende pak met schoudervulling – weliswaar in het zwart – een nieuw nummer zingen.

Tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joost Klein (@joostklein)

Klein was dit jaar de Nederlandse deelnemer aan het songfestival, maar hij werd na een incident achter de schermen gediskwalificeerd voor de finale in Malmö. Hij is inmiddels vrijgesproken van alle aantijgingen en als het aan hemzelf ligt doet hij volgend jaar gewoon weer mee. “Dat kun je wel opmaken uit alle filmpjes die hij online post met de tekst eronder ‘Eurovision 2025′”, zegt Patrick Martens, presentator en songfestivalkenner, in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Ontvang je al onze gratis nieuwsbrief? Meld je hier aan en mis niets van WNL!

Maar de AVROTROS laat nog niks los. “Ze hebben een streng eisenpakket bij de EBU op tafel gelegd. Eerst moeten er zaken achter de schermen veranderen, om het voor de artiesten een stuk veiliger maken. Als dat niet het geval is, dan slaat Nederland in ieder geval een jaartje over”, weet Martens.

Joost Klein

Toch is het volgens Martens onwaarschijnlijk dat Nederland niet komt opdagen dit jaar. “AVROTROS heeft nog twee weken de tijd. Ik denk dat ze die ten volste benutten om hun punt duidelijk te maken naar de organisatie van het Songfestival.”

Maar of AVROTROS dat ook moet doen met behulp van Klein, betwijfelt Martens. “Europapa was een winnaarslied. Zie daar maar eens overheen te komen ook qua streams. Nog nooit eerder is een Songfestival-nummer zo goed gestreamd als Europapa.” Maar: “Als hij wel weer meedoet dan kan hij wel rekenen op heel erg veel sympatiestemmen.”

Lees ook:

Op cryptische wijze zinspeelt Joost Klein op revanche: staat hij straks op Eurovisie Songfestival 2025?

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugkijken: is vintage nog een koopje?

Kringloop- en tweedehandswinkels worden drukker bezocht dan ooit. Met name millennials zijn vaste klant, in de jacht op gewilde vintage items. Maar is het nog wel voordeliger?

Presentator Tanja Kok zoekt het uit in de wereld van de kringloop.

Podcast: defensieminister Ruben Brekelmans bij Rick Nieman

De zondag begint met Rick Nieman. Met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten.
  • Minister van Defensie Ruben Brekelmans (VVD) over Nederlandse drones voor Oekraïne
  • Voormalig PvdA-politicus Rob Oudkerk maakt zich zorgen over fusiepartij GroenLinks/PvdA
  • NSC-Kamerlid Merlien Welzijn en Arno Visser van Bouwend Nederland over de wooncrisis
  • Amerika-correspondent Michiel Vos over de jonge jaren van Donald Trump

Luister nu de aflevering terug als podcast!

Lachgasgebruik onder volwassen afgenomen

Het gebruik van lachgas is het afgelopen jaar opnieuw gedaald, meldt het Trimbos-instituut op basis van de uitkomsten van de jaarlijkse gezondheidsenquête die het uitvoert…

Lees meer

Veldkamp: EU legt Iran extra sancties op

De EU-ministers van Buitenlandse Zaken zijn maandag akkoord gegaan met extra sancties voor Iran. Minister van Buitenlandse Zaken Caspar Veldkamp had de sancties al aangekondigd…

Lees meer

Gelderse coalitie wil nu tempo maken met doortrekken A15 naar A12

Nu de Raad van State na een jarenlange juridische procedure toestemming heeft gegeven, moet de snelweg A15 “zo snel mogelijk” worden doorgetrokken naar de A12….

Lees meer

Verdachte moord Gino: jongen gedood om hem tot zwijgen te brengen

Donny M., verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de 9-jarige Gino van der Straeten, heeft maandag bij de rechtbank in Maastricht verklaard dat…

Lees meer

BBB: kabinetsstandpunt NAVO-toetreding Oekraïne ‘veel te voorbarig’

Het is “niet oké” om vooruit te lopen op een NAVO-lidmaatschap van Oekraïne, zegt Henk Vermeer, buitenlandwoordvoerder van BBB, in het radioprogramma Sven op 1….

Lees meer

Steeds meer Nederlanders doen het, is sparen op een buitenlandse rekening voordeliger?

Deze week maakt de Europese Centrale Bank (ECB) naar alle verwachting bekend dat de rentestand daalt met 0,25 procent. Dat betekent dat mogelijk nog meer…

Lees meer

Kun je nog wel koopjes vinden bij de kringloop? ‘Prijzen zijn omhooggegaan’

De tijd dat tweedehands een stoffig imago had, is al lang voorbij. Twintigers en dertigers struinen kringloopwinkels, vintage markten en platenzaken massaal af in de…

Lees meer