main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
14 september 2024 — 14:42

Prinsenmeer van Peter Gillis moet uiterlijk morgen zijn verlaten

Prinsenmeer in het Brabantse Ommel, het park van ‘Massa is Kassa’-koning Peter Gillis moet uiterlijk zondag helemaal leeg zijn. Houdt de parkeigenaar daar geen rekening mee, dan moet hij per dag duizenden euro’s betalen.

Vorig jaar oktober ontstond de eerste controverse rondom het park. Ruim 300 mensen woonden toen op de camping van het park. En dat is niet toegestaan. Gillis had daar nooit een vergunning voor, maar verdiende wel goed aan de bewoners. Zo schrijft Omroep Brabant.

Uit verder onderzoek dat jaar, blijkt dat er een verhoogt risico is dat er criminele activiteiten op het park plaatsvinden. Om die reden gaat er een streep door de vergunningsaanvraag. Daarmee diende Gillis het verzoek in om huisvesting op het park toe te staan.

Een deel van de bewoners besluit daarom al zelf de biezen te pakken, maar een kleine groep blijft. Hieronder vallen ook gezinnen met kleine kinderen. Organisatie Veilig Thuis wordt daarom ingeschakeld.

Ondertussen groeit de controverse rondom Gillis zelf. Een onderzoek naar belastingfraude loopt. Gillis schrijft ondertussen een brief naar de nog wonende mensen op het park. In het weekend van 14 september moet iedereen weg zijn, anders dreigt hij de politie te bellen.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Redding na de Ramp: de legionellaramp van 1999

Een bezoek aan de Westfriese Flora kostte Ton bijna zijn leven. Hij werd besmet met legionella en zag het leven niet meer zitten.

In deze slotaflevering van Redding na de Ramp zoekt Welmoed Sijtsma de gemeentemedewerker die Ton moed insprak.

Dinsdag om 21.20 uur

Alles over Prinsjesdag

WNL Haagse Lobby blikt vanuit de Nieuwspoort vooruit op Prinsjesdag. Presentator Martijn de Greve duikt met zijn gasten in de eerste begroting van kabinet Schoof. Hij ontvangt:

  • Hoofdeconoom van de Rabobank Ester Barendregt;
  • Voorzitter van Aedes (en oud-bewindspersoon) Martin van Rijn;
  • Chef politiek van het AD Hans van Soest.

Luister de podcast in je favoriete podcast-app.

Eerste Kamervoorzitter Bruijn: Uiteindelijk gaan Eerste en Tweede Kamer over asielwet, niet Raad van State

NSC laat de steun aan het uitroepen van een asielcrisis afhangen van het advies van de Raad van State. Voorzitter van de Eerste Kamer Jan…

Lees meer

Nibud: meeste huishoudens gaan er 1 tot 50 euro op vooruit

De meeste Nederlandse huishoudens gaan er tussen de 1 en 50 euro per maand op vooruit door de plannen van het nieuwe kabinet. Dat meldt…

Lees meer

Kabinet stelt nieuwe miljardenleningen beschikbaar voor TenneT

Het kabinet stelt nog eens 19 miljard euro aan leningen beschikbaar waarmee netbeheerder TenneT door kan met noodzakelijke investeringen in uitbreiding en verzwaring van het…

Lees meer

VNO-NCW tegen kabinet: ‘Hou de grenzen open’

Ondernemersorganisatie VNO-NCW Ingrid Thijssen is tegen grenscontroles. Die doen schade aan de economie, waarschuwt ze. “Uiteindelijk kost het natuurlijk ongelofelijk veel geld en zullen burgers…

Lees meer