main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto ANP.
Stand van Nederland - 26 augustus 2024 — 14:40

Nederlandse tak schoenenwinkel Bristol vraagt faillissement aan

De Nederlandse tak van Bristol heeft maandag faillissement aangevraagd. Dat meldt het Belgische moederbedrijf van de mode- en schoenenwinkelketen Euro Shoe Group. De sluiting van de Nederlandse winkels was al aanstaande, omdat daarvoor geen overnemer was gevonden. 370 mensen verliezen nu hun baan; de lonen voor de maand augustus worden nog wel uitbetaald.

Euro Shoe Group kampt sinds 2019 met verschillende economische problemen. Daaronder vallen bijvoorbeeld de nasleep van de coronacrisis, gestegen huur- en energiekosten en minder koopkracht bij consumenten. Eind mei vroeg het bedrijf een vorm van uitstel van betaling aan in België, waarmee het tijdelijk beschermd was tegen schuldeisers.

“Sinds het duidelijk werd dat er voor Bristol geen toekomst meer is, hebben we er alles aan gedaan om het verhaal zo netjes mogelijk af te sluiten en vandaag is daar de laatste etappe van in Nederland”, licht topvrouw Elise Vanaudenhove van Euro Shoe Group toe. “Ik wil vooral onze mensen in Nederland bedanken voor hun jarenlange inzet en wens hen heel veel succes en geluk in hun verdere loopbaan en leven.”

Bristol heeft de afgelopen tijd een grote uitverkoop georganiseerd om met de opbrengsten schulden af te kunnen lossen. Marketingtopvrouw Lore Vanaudenhove gaf eind juli al aan dat deze opbrengst echter niet genoeg zou zijn om alle schulden af te lossen. Daardoor zou het faillissement van Bristol in Nederland een automatisch gevolg zijn, zei zij.

In België vond Euro Shoe Group vier overnemers voor een aantal Belgische winkels. De Franse schoenenketen Chaussea neemt 62 Bristol-vestigingen en enkele medewerkers van het hoofdkantoor over. De overige drie partijen, die niet bij naam genoemd worden, nemen twaalf winkels over.

Het faillissement is aangevraagd bij de rechtbank Oost-Brabant. Nederlandse winkels blijven “in beperkte mate” open tot een curator is aangesteld. De webshop is in zowel Nederland als België sinds vorige week gesloten.

Lees ook:

Aantal faillissementen blijft oplopen

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De kroongetuigenregeling naar Italiaans voorbeeld?

Het is een van de meest controversiële instrumenten in de strijd tegen de georganiseerde misdaad: een crimineel die de politie vertelt wat hij weet over de mensen met wie hij vroeger samenwerkte.

Is het verstandig om de kroongetuigenregeling uit te breiden? Presentator Martijn de Greve gaat in gesprek met VVD-fractievoorzitter Dilan Yesilgöz, advocaat Sander Janssen, misdaadjournalist Marian Husken en onderzoeksjournalist Noa van Oostrom.

Vrijdagavond om 19.00 uur

Stand van Nederland: Generatie Next

De gemiddelde millennial leaset dingen zoals een fiets, auto of zelfs een huisdier. Stand van Nederland: Generatie Next onderzoekt of deze trend verstandig is voor de portemonnee.

Vrijdagavond 23.10 uur
Veranderingen bij Omroep WNL

In het eerder dit jaar verschenen rapport van de Commissie Van Rijn over gedrag en cultuur bij de publieke omroepen bleek dat medewerkers van WNL…

Lees meer

Nieuw natuurplan: boeren moeten slechtste natuur herstellen

Als het aan het kabinet ligt, gaan vooral boeren helpen bij het herstellen van de meest kwetsbare natuur in Nederland. Het zogeheten agrarisch natuurbeheer moet…

Lees meer

Meer gevangenen pleegden vorig jaar zelfmoord in cel

In de Nederlandse gevangenissen hebben vorig jaar zestien gevangenen zelfmoord gepleegd. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) spreekt van een opvallende toename, omdat in voorgaande jaren…

Lees meer

Kabinet wil toeslagenschandaal voor eind 2027 afhandelen

Voor het einde van 2027 wil het kabinet alle gedupeerden van het toeslagenschandaal hebben gecompenseerd, inclusief de vergoeding van eventuele aanvullende schade. In het vrijdag…

Lees meer

SP-leider Dijk begrijpt niets van private equity-standpunt zorgminister Agema: ‘Totale lariekoek!’

SP-leider Jimmy Dijk vindt het onbegrijpelijk dat zorgminister Fleur Agema geen verbod wil op private equity in de zorg. Volgens Agema is privaat kapitaal in…

Lees meer

Leasen bracht Donovan in de financiële problemen: ‘Ik voelde mij echt verlaten’

De zaken van privé-chef Donovan Kraag gaan goed. Hij leaset een dikke wagen, ook om iets uit te stralen naar zijn klanten. Toen kwam corona….

Lees meer